14 Ocak 2013 10:33

TÜBİTAK, evrimi tamamen yasakladı!

Önce sansüre uğramıştı, şimdi tamamen yasaklandı. TÜBİTAK, Darwin'in evrim kitaplarının basımını ve satışını sonlandırdı. Sadece Darwin değil, evrime ilişkin diğer kitaplar da TÜBİTAK'ın satış listesinde artık yer almıyor.Kanal B'nin haberine göre, ilk tartışma 2009 yılında başlamıştı. UNESCO'nun 200'ünc&u

TÜBİTAK, evrimi tamamen yasakladı!
Paylaş

Kanal B'nin haberine göre, ilk tartışma 2009 yılında başlamıştı. UNESCO'nun 200'üncü doğum yıldönümü nedeniyle tüm dünyada 2009'u Darwin yılı ilan etmiş, TÜBİTAK da Bilim ve Teknik Dergisi’nin 15 sayfasını ve kapağını Evrim Teorisi’nin sahibi Darwin’e ayırmıştı. Ancak, Yönetim Kurulu derginin bu halini beğenmemiş, Darwin’le ilgili 15 sayfa dergiden atılmıştı. Kapağı hazırlayan Genel Yayın Yönetmeni de işinden olmuştu.

O dönem büyük tartışma yaratan olayın bir benzeri de şimdi yaşanıyor. TÜBİTAK artık Darwin'i tamamen sildi. TÜBİTAK yayınları, evrim teorisini anlatan kitapların basımını ve satışını durdurdu.

O kitaplar arasında sadece Darwin'e ait olanlar yok.. TÜBİTAK'ın vetosuyla karşılaşan evrim kitaplarının listesi uzun.. Zooloji Profesörü Richard Dawkins’e ait Kör Saatçi ve Gen Bencildir kitapları, Alan Moorehead’dan Darwin ve Beagle Serüveni, Stephen Jay Gould’dan Darwin ve Sonrası ve Mahlon Hoagland’dan Hayatın Kökleri kitaplarının da aralarında bulunduğu pek çok kitap, listeden çıkartıldı.. TÜBİTAK’ın eski satış listesinden geriye tek kalan ise Linda Gamlin’in Evrim kitabı oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Körfez Kadın Toplantısı

SONRAKİ HABER

Arçelik’te işçi kıyımı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...