17 Haziran 2022 20:08

Şebnem Şirin'i öldüren Furkan Zıbıncı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Şebnem Şirin'i öldüren tutuklu sanık Furkan Zıbıncı için 'tasarlayarak' ve 'canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek' suçlamasıyla indirim yapılmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Şebnem Şirin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Denizli'de, Şebnem Şirin'i bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Furkan Zıbıncı'nın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Zıbıncı'ya, Şirin'e 'tasarlayarak' ve 'canavarca hisle, eziyet çektirerek' öldürdüğü gerekçesiyle indirim yapılmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Davanın bugün görülen 3'üncü duruşmasına tutuklu sanık Furkan Zıbıncı, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Öldürülen Şirin'in annesi Pervin Tokat, yakınları ve arkadaşları da duruşmada yerini aldı. Aileyi duruşmada avukatları Osman Tabu, Yıldırım Aycan, Mustafa Pelek ve Duygu Eroğlu temsil etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Yahya Altunay da müdafi olarak hazır bulundu.

“EN AĞIR CEZAYI ALDIĞINI GÖRMEK İSTİYORUM”

Duruşmada Şebnem Şirin'in annesi Pervin Tokat da söz alarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 230 gün oldu. Şebnemim gitti. Her gün ölüyorum. Abisi tedavi görüyor. Bu olayda yardımı olan, ihmali olan herkesten sonuna kadar davacıyım. Artık kızımla diğer tarafta kavuşacağız. Bir an önce yanında olmayı istiyorum. Allah ne kadar ömür verdiyse yaşayıp, kızımla kavuşacağım. 230 gündür kızımın gül yüzünü, gül kokusunu, nefesini özlüyorum. Dakikaları sayıyorum, saatleri sayıyorum. En ağır cezayı almasını istiyorum. Bu dava bir an önce bitsin. Kalbim Şebnemsiz olmaya dayanamıyor. Sanığın en ağır cezayı aldığını görmek istiyorum."

SAVCININ MÜTALAASINI AYAKTA ALKIŞLADILAR

Sanığın Şirin'i uzun süre önce öldürmeyi planladığını, 3 saat eziyet çektirdiği ve suçunun sabit olduğunu da ifade eden savcı, Zıbıncı'nın 'tasarlayarak' ve 'canavarca hisle, eziyet çektirerek' öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve takdir indirimlerinin de uygulanmamasını istedi.

Şirin’in avukatlarından Mustafa Pelek, "Biz, savcının mütalaasını ancak alkışlıyoruz" dedikten sonra salondakiler ayağa kalkıp, kararı uzun süre alkışladı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı sanık avukatlarının son savunmasını yapması için erteledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İlaç fiyat kararnamesi, ilaç krizi ve zam - Ali Fuat Gül | Sağlık Olsun

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da ranta izin vermeyen TMMOB üyeleri tehdit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...