14 Haziran 2022 14:38

Kemal Kılıçdaroğlu: BİK, Evrensel gazetesine tam bin gündür ilan vermiyor, neden?

Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, gazetemize bin gündür ilan verilmemesini eleştirdi “Basın İlan Kurumu'nu Basın İnfaz Kurumu’na döndürdüler” dedi.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Grup Toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Basın İlan Kurumu'nu Basın 'İnfaz' Kurumu’na döndürdüler" dedi.

Gazetemiz Evrensel’e bin gündür ilan verilmemesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Niye vermiyorsun kardeşim, saraydakiler rahatsız diye mi?​” diye sordu.

"DİYARBAKIR'DA 20 GAZETECİ HANGİ GEREKÇEYLE İÇERİDE?"

Kılıçdaroğlu, “Ya gazetecilerden ne istiyorsunuz? Bir siyasetçinin vazgeçmeyeceği tek bir şey varsa da o da medyanın özgürlüğüdür. 20’ye yakın gazeteciyi topluyorsun Diyarbakır’da. Topluyorsun alıyorsun içeri. Hala içerİdeler. hangi gerekçeyle içerideler? Evrensel gazetesi tam bin gündür Basın İlan Kurumu ilan vermiyor. Neden? Basın İlan Kurumu'nu Basın İnfaz Kurumu’na döndürdüler. Niye vermiyorsun kardeşim, saraydakiler rahatsız diye mi? Yeni Asya gazetesine 864 gündür ilan verilmiyor niye kardeşim? Hangi gerekçeyle cezalandırıyorsun?​” ifadelerini kullandı.

BİK'İN EVRENSEL'E İLAN VERMEMESİ BİN GÜNÜ AŞTI

Basın İlan Kurumunun gazetemize dönük baskıları bitmek tükenmek bilmiyor.

1000 günü aşan ilan ambargosunun yanı sıra ilan durdurma kararı sonrası dönemde toplam 108 günlük ilan ve reklam kesme cezası da verildi. Eylül 2019’dan bu yana Evrensel’e uygulanan ilan ambargosunun nedeni ise okur dayanışması. BİK, okurlarımızın “Her gün iki Evrensel, bir oku, bir okut” diyerek gerçekleştirdiği kampanyayı suç saydı ve ceza kesti. Geçen sürede yapılan başvurular da BİK tarafından ya yanıtsız bırakıldı ya da olumsuz yanıtlandı.

BİK, Mart 2020’de pandeminin başlamasını gerekçe göstererek gazetelerin basımları ve incelenmeleriyle ilgili “mücbir sebep” ilan etti ve incelemeleri erteleme kararı aldı. Bu süreçte durdurma kararına ilişkin pek çok kez Basın İlan Kurumu yetkilileriyle görüşme yapıldı; yeni incelemeler talep edildi. Ancak bu talepler de ya sürüncemede bırakıldı ya da kabul edilmedi. Kurum mücbir sebep kararını geçtiğimiz ay kaldırdı ancak buna rağmen yeni bir inceleme süreci başlatılmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Adalet Yürüyüşü bitmiş değil, sürdürüyoruz

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı önünde kendini ambulansa kilitleyen ambulans şoförü eylemine son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...