12 Haziran 2022 12:57

Adana Barosu'ndan Avukatlık Kanunu'ndaki değişikliğe tepki: Yasama gücünü keyfi kullanan anlayışı kınıyoruz

Adana Barosu, avukatlık mesleğinin ve avukatların gerçek sorunlarına kayıtsız kalındığını ve yasama gücünün keyfi kullanıldığını belirterek Avukatlık Kanunu'nda yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana Barosundan Avukatlık Kanunu'nda yapılan değişikliğe "Avukatlık mesleğinin ve avukatların onca can alıcı sorunu varken gerçek sorunlara kayıtsız kalan ve yasama gücünü keyfi kullanan anlayışı kınıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Baro tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kamu görevlilerine naylon avukatlık stajı yapma yolunu açan ve 2 No’lu baroları maddi açıdan güçlendirmeyi amaçlayan yasa, 11.06.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yürürlüğe giren yasa ile stajyer avukatlar arasında eşitsizlik yaratılmakta, kamu görevi keyfiliğe bırakılmakta, görevi aksatma kanunileşmekte ve bu düzenleme ile mesleğimiz zehirlenmektedir. Avukatlık mesleğinin ve avukatların onca can alıcı sorunu varken gerçek sorunlara kayıtsız kalan ve yasama gücünü keyfi kullanan anlayışı kınıyoruz. Gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik tablo ve avukatlık mesleğinin sorunları karşısında siyasi iktidarı avukatların can yakıcı sorunlarına karşı samimi olmaya ve TBB ile Baroların görüşleri doğrultusunda çözüm üretmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İki köpeği tüfekle katleden şahıs hakkında 8 yıla kadar hapis istendi

SONRAKİ HABER

Çanakkale Valiliği, hedef gösterilen Onur Haftası etkinliklerini yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa