10 Haziran 2022 17:42

Gördes’teki nikel madeninde kazan patladı, yine facianın kıyısından dönüldü

Gördes yakınlarındaki Meta Nikel Maden işletmesinden yükselen yoğun duman ve buharın nedeni belli oldu. Gördes Çevre Komisyonu işletmenin ısı kazanının patladığını açıkladı.

Fotoğraf: Gördes Çevre Komisyonu

Reklam

Özer AKDEMİR
İzmir

Gördes yakınlarındaki Meta Nikel Maden işletmesinden dün (9 Haziran 2022) akşam saatlerinde yükselen yoğun duman ve buhar çevrede korku yarattı. Bugün bu dumanın nedeni belli oldu. Gördes Çevre Komisyonu işletmenin ısı kazanının patladığını açıkladı.

ÇOBANLAR NEFES ALMAKTA ZORLAMIŞLAR

Gördes Çevre Komisyonu yaptığı açıklamada dün akşam saatlerinde işletmenin bulunduğu Tavşan alanı mevkiinde oturan vatandaşlar arasında büyük bir endişe ve korkuya neden olan olayda işletmenin bacasından aniden simsiyah bir duman çıkmaya başladığı dile getirildi. Duman kitlesinin çok hızlı bir şekilde etrafa yayılmaya başladığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi; “yörede çobanlık yapan vatandaşlar nefes almakta zorlanıp, ne olduklarını bilemedikleri bu durum karşısında hızla o çevreden ayrıldıklarını söylediler. Daha sonra yapılan araştırmalarda Isı kazanının patladığı öğrenildi. Olay anında çalışanların akşam yemeğinde olması, olası bir can kaybının olmaması büyük bir tesadüf eseri oldu. Böyle bir kazanın geçtiğimiz yıl içinde de olduğu etrafta yaşayanların anlatımından ve gönderdikleri fotoğraftan da anlaşılmaktadır."

İşletmede çalışan işçilere geçmiş olsun denilen açıklamada nikel madeni yetkililerine ise bu kazaların ne zaman biteceği soruldu.

Reklam