06 Haziran 2022 12:55

Türk Eczacıları Birliği: Önlem alınmazsa eczane iflaslarının başlaması kaçınılmaz

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, acil bir düzenleme yapılmazsa eczane iflaslarının başlamasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eczacıların kredi borçlarını yeni bir krediyle kapattığını ve ecza depolarına ödemelerini yapamayacak hale geldiğini dile getiren Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, "28 bin 700 eczacımız için ilaç fiyat kararnamesinin yeniden ele alınması ve günün koşullarına uygun ve gerçekçi düzenlemelerin yapılması, artık ertelenemeyecek, ötelenemeyecek bir noktaya gelmiştir. Eğer acil bir düzenleme yapılmazsa, eczane iflaslarının başlaması kaçınılmazdır. Ülke çapında sağlık hizmeti sunan 28 bin 700 eczanemizin yarısı kapanma noktasına gelmiştir. Yani, her iki eczaneden biri kapanma noktasındadır" diye konuştu.

23-25 HAZİRAN'DA SORUNLAR MASAYA YATIRILACAK

Üney, eczacıların hiçbir sorumluluğu olmadığı halde ecza depolarında bulunamayan ilaçlar yüzünden hastalarla karşı karşıya geldiğini belirterek, bu sorunun nedeninin eczacılar olmadığını, sebebin avro kurundaki artışlardan kaynaklandığını ifade etti.

Bu konulardaki taleplerini yetkili mercilere defalarca ilettiklerini söyleyen Üney, "Artık eczacıların mücadele ettikleri ekonomik dar boğazdan kurtulmak için bir yol haritası belirleme ve kendi kaderini tayin etme zamanı gelmiştir" dedi.

Arman Üney, tüm bu konuların görüşüleceği, Türkiye'deki bütün eczacı odası başkanlarının ve yöneticilerinin katılacağı 23-25 Haziran 2022’de Konya'da düzenleyecekleri Bölgeler Arası Toplantı'da yaşanan sorunları masaya yatıracaklarını aktardı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Antmen, Erdoğan'ın 'camilerimizi yaktılar' iddialarnı Meclis'e taşıdı

SONRAKİ HABER

Tarihi saat kulesinin orijinal saatini çalıp plastiğini takmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...