06 Haziran 2022 10:12

Ekonomi Bakanı Nebati: Dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyor

AKP’nin haftasonu gerçekleşen kampında konuşan Ekonomi Bakanı Nureddin Nebati, "Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AKP’nin haftasonu gerçekleşen kampına dair bilgiler paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kampta sunum yaptığını belirten Selvi, Nebati'nin “Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar” dediğini aktardı.

Bakan Nebati'nin ayrıca "Türkiye’de ekonomi yönetiminin enflasyonu düşürmek için sert tedbirler almak yerine büyümeyi tercih ettiğini" söylediğini yazan Selvi'nin yazısına göre Nureddin Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Dövizi düşürmek için yüksek faiz artışı yapabilirdik. Ama o zaman üretim bundan olumsuz etkilenirdi. Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Yüksek faiz artışı yapardık. O zaman üretim dururdu. Kur korumalı TL’ye geçerek bir yandan doları frenledik. Diğer yandan üretimi ve büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor. Büyümeyi tercih ettiğimiz için büyüme rakamları iyi geliyor, büyüme istihdama da olumlu olarak yansıyor. Ama biz dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gelirlerini arttırıcı düzenlemeler yapıyoruz. Böylece onları enflasyonun karşısında korumaya çalışıyoruz."

CHP’Lİ VELİ AĞBABA: NEBATİ AÇIK AÇIK “ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN” DİYOR

CHP Genel Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Nureddin Nebati’nin enflasyon açıklamalarını eleştirdi.

Ağbaba, "Nebati bu itirafıyla; 10 milyona yakın asgari ücretli ve ailesini, 13 milyondan fazla emekli ve hak sahibini, 5 milyona yakın kamu çalışanını, küçük esnafı, çiftçiyi, ülkede emeği ile geçinen herkesi bilinçli bir şekilde açlığa ve yoksulluğa terk ettiklerini açık açık itiraf etmiş" dedi.

Ağbaba, "Nebati kısacası 'biz sadece zengini ve yandaşı daha fazla zengin etmek, emeği ile geçinmeye çalışan milyonlarca ücretli vatandaşı ise daha fazla yoksullaştırmak için varız' diyor. Altta kalanın adeta canı çıksın diyor" ifadelerini kullandı.

TEPKİLER YÜKSELDİ: FAKİRİ SAL GİTSİN DEMİŞ

Bakan Nebati'nin bu ifadelerinin medyada yer bulmasının ardından ise birçok yurttaş yaptığı paylaşım ile Nebati'ye tepki gösterdi:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Burhaniye'de Evrensel ile dayanışma pikniği düzenlendi

SONRAKİ HABER

Döviz kurları haftaya yükselişle başladı; dolar 16,60 TL'yi aştı, avro 18 liraya dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa