24 Mayıs 2022 21:31

Üniversitede taciz iddiasını haberleştiren Gazeteci Gençağa Karafazlı hakim karşısına çıktı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesindeki taciz iddialarını haberleştiren Gazeteci Gençağa Karafazlı'nın yargılandığı davada ilk duruşma görüldü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gazeteci Gençağa Karafazlı hakkında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 2017 yılında ortaya çıkan taciz iddialarını haberleştirdiği gerekçesiyle başlatılan yargılamanın ilk duruşması yapıldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Temsilcisi ve gazeteci Gençağa Karafazlı; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde bir öğretim üyesinin öğrencileri taciz ettiğine ilişkin iddiaları haberleştirmişti. Önce haberlere erişim yasağı konmuş, daha sonra Karafazlı hakkında dava açılmıştı.

Karafazlı hakkındaki yargılama, bugün Rize 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmada, mahkeme; tanıkların dinlenmesine karar verdi. Dava, 27 Eylül’e ertelendi.

Duruşmanın ardından Rize Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Recep Memişoğlu, şunları söyledi:

“Gençağa Karafazlı, Rize’de yıllardır gazetecilik yapan toplumda gelişen olaylara karşı duyarlı Çağdaş Gazeteciler Rize Temsilcisi olan bir arkadaşımız. Gençağa Karafazlı, gazetecilik görevini yapmıştır. Ortada olan suç; öğretim üyesi, bir öğretmen öğrencilerini taciz etmiştir ve bu taciz kamuoyuna duyurulmuştur, kamuoyu da paylaşmıştır. Bu anlamda biz burada Rize’de demokratik kurum ve kuruluş olarak değerli insanlarla Gençağa Karafazlı’nın arkasındayız ve destekliyoruz.”

Bugün burada yargılanan kendisi olmadığını, aslında burada bugün düşünce ve ifade özgürlüğünün, gazeteciliğin yargılandığını söyleyen Çağdaş Gazeteciler Derneği Rize Temsilcisi Gençağa Karafazlı da şunları söyledi:

“Ne yapmış, Gençağa Karafazlı görevini yapmış. Nedir bu görev? Bu öğretim görevlisi hakkında kadın ve erkek öğrenciler şikâyette bulunmasına rağmen hiçbir yasal işlem yapılmıyor. Sadece ‘dikkat edin ilişkilerinize’ deniyor. Ama öğrenciler hakkında soruşturma açılıyor. Yani şikâyet eden hakkında soruşturma açılıyor, okullarından uzaklaştırma alıyorlar. 2017 yılından beri yaşanan bu mobbing ve taciz olaylarını yayınlamak kamuoyuna duyurmak bir gazetecinin göreviydi, ben de bu gazetecilik görevimi yaptım.

Bu öğretim görevlisi hâlâ görev yapıyor. Aslında bugün burada yargılanması gereken, öğrencilerimize yani bizlerin çocuklarımıza tacizde ve mobbingde bulunan bu öğretim görevlisi olması gerekirken gazeteciler yargılanıyor. Biz kamuoyunun sesi olmaya, halkın sorunlarını ve taleplerini her türlü baskıya rağmen yazmaya devam edeceğiz." (Rize/EVRENSEL)

{{461955}}

ÖNCEKİ HABER

Pekin'de yaklaşık 1800 kişi karantina için toplu olarak komşu şehre gönderildi

SONRAKİ HABER

Macaristan'da yeni hükümet kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...