22 Mayıs 2022 20:42

Bozdağ: Tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan yok, soruşturma içeriğe

Bozdağ, "Tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan Allah’ın kulu var mı, bilmiyorum… Yok. O zaman sormak lazım ‘Yahu bu tweet attı da içinde ne yazıyor?’ Soruşturma onun üzerine açılıyor" dedi.

Bekir Bozdağ | Fotoğraf: Utku Ucrak/AA

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tweet’ler üzerine açılan soruşturmalara dair açıklamada bulundu.

Kanal 7’deki Başkent Kulisi programında konuşan Bozdağ, “Diyor ki ‘Tweet attı, hayatı karardı..’ Tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir Allah’ın kulu var mı, bilmiyorum… Yok. O zaman sormak lazım ‘Yahu bu tweet attı da tweet’in içinde ne yazıyor?​’ Soruşturma onun üzerine açılıyor" sözlerini sarf etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN KAFTANCIOĞLU AÇIKLAMASINA YANIT

Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezalarına dair eleştirilerine ilişkin de konuştu.

Yargıtay 12 Mayıs’ta, Canan Kaftancıoğlu’na 2012-2017 arasındaki bazı Twitter paylaşımları nedeniyle beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 günlük bölümünü onamış, iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını bozmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karar için "Tanımıyoruz" demişti.

Bozdağ ise “Eleştirinin temiz dille, saygı üslubu içinde olması lazım. ‘Mahkemeyi, kararı tanımıyorum’ diyor. Türkiye, bir hukuk devleti ise cari hukuka göre mahkemeler karar verdiyse, 'Mahkeme kararları derhal uygulanır' diye bir amir hüküm varsa, hukuk devletini dilinden düşürmeyen birinin ‘Ben beğenmedim, karşıyım, yanlıştır ama bir mahkeme kararı vardır, bunun gereği yapılacaktır’ demesi icap eder. Hukuktaki yanlışlıkları, eksiklikleri siyaset tamamlayamaz. ‘Yargı kararlarına uymayacağım’ diyor. Bu, hukuk tanımazlık… Kanunlara uymamak, uymamaya davet etmek Türk Ceza Kanunu’nda suç" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İtalya Serie A'da şampiyon Milan

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da Topal Osman'ın fotoğrafı dolaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...