19 Mayıs 2022 13:53

Enes Kara haberi nedeniyle işten çıkarılan Gazeteci Faik Akgün yeniden işsiz kaldı

Enes Kara'nın yaşamına son vermesinin üzerine giderek “Cemaat baskısına dayanamadı intihar etti” haberi yapan ve işten çıkarılan gazeteci Faik Akgün, yeniden işsiz kaldı.

Fotoğraf: Faik Akgün'ün kişisel arşivi

Paylaş

Orhan KURUL
Dersim

Elazığ’da Üniversite Öğrencisi Enes Kara’nın, cemaat yurdunda gördüğü baskıları anlatmasının ardından yaşamına son vermesini haberleştiren Yerel Gazeteci Faik Akgün, çalıştığı Günışığı gazetesinden kovulmuştu. Bir süre işsiz kalan Akgün daha sonra Günebakış gazetesinde çalışmaya başladı.

Akgün, yaklaşık üç hafta önce Elazığ’da seyyar satıcıların tezgahlarının belediye zabıtaları tarafından kaldırılmak istenmesini görüntülerken zabıtaların sözlü ve fiziki saldırısına uğramış, ardından da darp raporu almış ve kendisini darbedenler hakkında şikayetçi olmuştu. Evrensel’e konuşan Akgün, şikayetin savcılığa yansımasının ardından, belediye yönetiminin  çalıştığı kuruma baskı uyguladığını ve kendisini işten artırdığını iddia ederek, “Elazığ Belediye yönetimi tarafından işimden edildim” dedi.

"ŞİKAYETÇİ OLDUĞUM İÇİN İŞTEN ÇIKARILDIM"

Akgün, 26 Nisan tarihinde Elazığ Belediyesi zabıtaları tarafından darbedildiği için şikayetçi olduğunu hatırlatarak “Zabıtalardan şikayetçi olduğum için önceki gün Günebakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Doğan beni işten çıkarttı. Doğan, benim işten çıkartılma kararımın dün Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’nun da dahil olduğu bir görüşme sonrasında alındığını da ifade etti. Sebep olarak ise şikayetim sonrasında savcılığın harekete geçmiş olması gösterildi. Beni işten çıkartan Doğan, darbedildiğim doktor raporu ile sabit olmasına karşın zabıtalardan şikayetçi olarak yanlış yaptığımı ve artık Elazığ’da dışlanarak işsiz kalacağımı söyledi. Aynı zamanda belediye ile arasını düzeltmek istediğini ancak benim işini bozduğumu kaydetti. Bana darp raporu veren doktora sinkaflı küfürler de eden Doğan benimle görüştüğü sırada zabıta müdürünü de arayarak konu ile ilgili bilgi verdi” diye konuştu.

"BENİ İŞLE TERBİYE EDEMEYECEKLER"

Sadece işini yaptığı için önce Elazığ Belediyesi zabıta ekipleri tarafından darbedildiğini bugün ise şikayetinden vazgeçmediği için yine Elazığ Belediyesi tarafından işinden edildiğini söyleyen Akgün, “Ancak şunu çok iyi bilmelerini istiyorum; beni ekmekle ve işle terbiye edemeyecekler. Açlıktan öleceğimi bilsem bile asla önlerinde eğilmeyeceğim ve kalemimi gerekirse kıracağım ama satmayacağım. Elazığ yerel basınında çalışan çok sayıda gazeteci arkadaşımın, benim yaşadığımı yaşamamak için ve ekmekle terbiye edilmemek için patronların emri ile Elazığ Belediyesi tarafından ortaya konan aksaklıkları yazamadıklarını da ifade etmek istiyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Babası gözaltında kaybedilen Ceylan Deniz: Babamla geçireceğim anları benden çaldılar

SONRAKİ HABER

Kocaeli’den genç bir işçi: Acı içinde yaşamamak için örgütlü mücadeleye başladım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...