18 Mayıs 2022 15:53

Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan bilboardlara mültecileri hedef alan ilanlar astırdı

Tanju Özcan, bilboardlara Türkçe ve Arapça "Bolu Beleldiyesi'nden geçici sığınmacılara son çağrı" başlığıyla "Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" yazılı afişler astırdı. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mültecilere yönelik ayrımcı ve hedef gösteren uygulamalarına bir yenisini ekledi. Özcan, bilboardlara Türkçe ve Arapça "Bolu Beleldiyesi'nden geçici sığınmacılara son çağrı" başlığıyla "Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" yazılı afişler astırdı.

Mültecilere su ve nikah işlemleriyle ilgili ücret artışı ile gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez bilboardlara "Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" yazılı afişler astırdı. Tanju Özcan’ın isminin yazılı olduğu afişte "Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile yılardır size sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaftancıoğlu'na verilen ceza, CHP'nin İstanbul mitingi, Kılıçdaroğlu'nun SADAT çıkışı - Oğuz Kaan Salıcı | Ankara Baskısı

SONRAKİ HABER

CHP’li Özgür Karabat'tan "Elektriğe yüzde 100 zam yolda" iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...