Adana Göl Mahallesi’nde evsiz bırakılan yurttaş: Bizden alıp zenginlere verecekler, biz nereye gideceğiz?

Adana Göl Mahallesi'nde belediye ekipleri tarafından yıkım için evleri boşaltılan yurttaşlar, kendilerine tebligat yapılmadan ve süre tanınmadan yıkıma başlandığını belirterek isyan etti.

18 Mayıs 2022 10:13
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana'da Göl Mahallesi’nde evleri yıkılan yurttaşlar "Biz nereye gideceğiz" diyerek isyan etti. Mülk sahibi Çetin Özel, kendilerine tebligat yapılmadan yıkıma gelindiğini belirterek "Bizden alıp zenginlere verecekler, biz nereye gideceğiz" diye tepki gösterdi.

SOKAKTA KALAN YURTTAŞLAR EŞYALARIN ÖNÜNDE GÖZ YAŞI DÖKTÜ

Adana Büyühşehir Belediyesi ile birlikte yapılan 333 konutun yer alacağı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projesi kapsamında 2017’den itibaren 300 konut boşaltılıp yıkılmış, 30 konut ise direniyor. Mahallede konuştuğumuz yurttaşlar kendilerine tebligat iletilmeden evlerden çıkmalarının istendiğini söylüyor.

Bu evlerden birinin yıkımı için kapı önüne gelen Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ev halkının direnişi ile karşılaştı. Kendilerini eve kilitleyen yurttaşlar evlerinin kanunsuz şekilde yıkıldığını belirterek evden çıkmayacaklarını söyledi. Belediye Zabıta Ekipleri evin kapısını kırarak içeri girip yurttaşları ve eşyalarını zor kullanarak dışarı çıkardı. Evsiz kalan yurttaşlar “Biz nereye gideceğiz” diye tepki göstererek eşyalarının başında göz yaşı döktü.

Tahliye için kendisine tebligat gönderilmediğini ifade eden mülk sahiplerinden Çetin Özel, "Evim kanunsuz şekilde boşaltıldı. Tepeme çöktüler, eşyalarımı dışarı attılar, sokakta kaldık. Bize tahliye için hiçbir belge sunulmadı. Bu işlemi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Göl Mahallesi'nin büyük bölümü ‘80’ler ve ‘90’larda geldikleri Adana'da emeği ile geçinen yurttaşların yerleştiği bir yer. Göl manzaralı bir mahalle olduğu için mahalle sakinleri mahallenin ismini “Göl” koymuş. İlk gelenler gecekonduları dikmişler. Zamanla tapu alanlar olmuş. Tapusuzlar, devlete para ödeyip tapu tahsis belgesi almış. Yıllarca yaşadıkları mahallenin çevresinde villalar, yüksek binalar yükselmeye başlayınca yoksul, emekçi halka adeta “Siz burada yaşayamazsınız” deniyor.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ

Hukuki gerekçe olmadan evlerinin yıkıldığını söyleyen ailenin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine Adana 1’inci İdare Mahkemesi evin yıkılması ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yıkım kararı olup olmadığının, varsa tebliğ edilip edilmediğinin sorulmasına karar veren mahkeme, dava konusu işlemin yıkım işlemi olduğunu ve geri döndürülecek bir işlem olmadığını belirterek yeni bir karar verilinceye kadar yıkımın durdurulmasına hükmetti.

Evrensel'e ulaşan Çetin Özel, evinin bir duvarının zarar gördüğünü belirterek ortaya çıkan zarardan dolayı da şikayetçi olduğunu ifade etti.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İbrahim Kaypakkaya'nın 23 Nisan 1973 tarihli ifadesinden: Asla pişman olmadım

SONRAKİ HABER

Erşan Kuneri oyuncusu Zafer Algöz, Feyyaz Yiğit’in 'Gibi'sini beğenmedi: Su muhallebisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...