15 Mayıs 2022 12:13

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünden "İnek Bayramı"na idari soruşturma

Mülkiye öğrencileri, 80-90 yıllık geleneklerine ve "imam"larına sahip çıkmıştı; Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, "İnek Bayramı"na idari soruşturma açtı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Siyasal Bilgiler Fakültesinde (Mülkiue)  kutlanan İnek Bayramı'nda bir öğrencinin imam rolüyle yaptığı İnek Duası'na ilişkin iktidara yakın yayın organları tarafından hedef gösterilmesinin ardından "fakülte ve üniversite ilkeleriyle bağdaşmadığı" gerekçesiyle adli ve idari inceleme başlatıldığını duyurdu.

Öğrenci topluluklarının organize ettiği, konser ve etkinliklerin yapıldığı İnek Bayramı'nda geçmiş yıllarda olduğu gibi bir öğrenci imam rolünde ‘İnek Duası’ okudu. İktidara yakın yayın organları, “Dini değerlerin aşağılandığı” iddiasıyla  öğrencileri hedef gösterdi.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü konuya ilişkin şu  açıklamada bulundu: “Perşembe günü (12/05/2022) Siyasal Bilgiler Fakültesinde düzenlenen etkinlik esnasında fakültemiz ve üniversitemiz ilkeleri ile bağdaşmayan ve asla tasvip edilemeyecek olay ile ilgili olarak hem disiplin, hem de adli inceleme başlatılmış olup, sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygı ile duyurulur.”

İnek Bayramı bir gelenek haline gelen, imam rolüyle yapılan  ‘İnek duası’   hedef soruşturmalar ve yasaklar nedeniyle en son 2016 yılında kutlanmıştı.  Bu süreçte 2016’da son kez imamı canlandıran öğrenciye açılan soruşturmalar kapanmış, davalar beraatle sonuçlanmıştı. Bu yıl yapılan İnek Bayramında, filozofu canlandıran öğrenci imam cübbesini ve sarığını giymiş ancak imam kıyafetli öğrencinin kürsüye çıkması, gerici bir grubun tepkilerine neden olmuştu. Öğrenciler tarafından ise bayramı engellemek isteyen grup ve dekan salondakiler tarafından yuhalanarak  “İmam bizim onurumuzdur” sloganlarıyla protesto edilmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kartal'da düzenlenen Glutensiz Hayat Şenliği'nde çölyak hastalığına dikkat çekildi

SONRAKİ HABER

Engelli bir kadının yaşam savaşı: Bize engel oldukları için engelliyiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...