13 Mayıs 2022 11:36

CHP, Adana’da Canan Kaftancıoğlu kararına tepki gösterdi

Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'na verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onaması Adana’da protesto edildi.

CHP'nin düzenlediği basın açıklamasına katılan yurttaşlar “Canan Başkan yalnız değildir” sloganları attı.

İnsan Hakları Derneği, HDP ve EMEP'in de destek verdiği açıklamada konuşan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, verilen yargı kararının hedefinde yalnızca Kaftancıoğlu değil, demokrasiye inanan tüm siyasi partiler ve toplumsal muhalefet olduğunu belirterek adaletsizliklere hep birlikte son vereceklerini söyledi. 

Yargının muhalefeti susturmak ve baskılamak için iktidar erki tarafından kullanılmasına göz yummayacaklarını dile getiren Çelebi, “Bu cezalar, yasaklar ve baskılar üzerinden siyasi bir kazanç elde etmeye çalışanların hesaplarını, halkımızın da desteği ile sandıkta bozacağız. Demokratik yollarla seçim kazanamayacağını anlayan, seçimde uğrayacağı hezimetten korkan, vatandaşın hiçbir sorununa çözüm üretemeyen tükenmiş bir iktidarın, gücü kaybetmemek için yaptığı son çırpınışlara tanıklık ediyoruz” dedi.

Adaletsizliklere, yasaklara, baskılara ve korku düzenine hep birlikte son vereceklerini dile getiren Çelebi, “Bırakın onlar yasaklardan, baskıdan, siyasallaşmış yargıdan medet umsunlar; bizler umudu, sevgiyi ve barışı örgütleyeceğiz! Canan yüreklidir! Canan cesurdur! Canan bizimdir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et