21 Nisan 2011 10:05

Kılıçdaroğlu’ndan seçim barajı düşürülsün teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün YSK tarafından adaylıkları iptal edilen adayların durumuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasını değerlendirirken, “Sorunun çözülmesi güzel bir olay. Sorunu çözenlere teşekkür ederiz. Ama sonuçta yasaları dolanarak sorunu aştı

Kılıçdaroğlu’ndan seçim barajı düşürülsün teklifi
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün YSK tarafından adaylıkları iptal edilen adayların durumuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasını değerlendirirken, “Sorunun çözülmesi güzel bir olay. Sorunu çözenlere teşekkür ederiz. Ama sonuçta yasaları dolanarak sorunu aştığımızı unutmamamız gerekir. Önemli olan seçim barajı indirilerek milli iradenin parlamentoya tam yansımasının sağlanmasıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, OSTİM’de gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Telmek Fabrikasında işçilerle öğle yemeği yedi. Buradan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün YSK tarafından adaylıkları iptal edilen adayların durumuyla ilgili “Noksan evraklarını tamamlamışlar, sorunun çözüleceğini sanıyorum” açıklamasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Sorunun çözülmesi güzel bir olay. Sorunu çözenlere teşekkür ederiz. Ama sonuçta yasaları dolanarak sorunu aştığımızı unutmamamız gerekir. Önemli olan seçim barajı indirilerek milli iradenin parlamentoya tam yansımasının sağlanmasıdır. Önemli olan bu. Eğer bu konuda parlamento üzerine düşeni yaparsa, demokrasi açısından güzel bir görev yapmış oluruz.”

Kılıçdaroğlu, Tekel işçilerine destek veren sendikacılara dava açılmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de AKP döneminde benzer olayların yaşandığını “parasız eğitim istiyoruz” pankartı açanların hapse atıldığını hatırlatarak, “Buna demokrasi denilemez. Demokrasi insanların düşüncelerini özgürce açıklamasıdır” diye konuştu.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Gül’den veto açıklaması

SONRAKİ HABER

ÇED muafiyetine dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...