06 Mayıs 2022 12:26

Kırmızı ete pazartesi günü yine zam gelecek

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, pazartesi günü kırmızı et fiyatlarına zam geleceğini duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, kırmızı et fiyatlarına pazartesi günü 7 TL daha zam geleceğini söyledi.

Cumhuriyet'ten Seda Altuğ'a konuşan Solakoğlu, "Biz bu zammı mayıs ayı içerisinde bekliyorduk ama erken oldu" dedi. Solakoğlu, "Zamlar devam edecektir. Temmuz ayına kadar yüzde 25 zam bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BİR HAFTA ÖNCE ZAM GELMİŞTİ

1 Mayıs’ta yapılan yeni zamla, dana kuşbaşının kilosu 109 TL’ye ulaşırken 9 Mayıs tarihi itibarıyla yeni fiyatlar geçerli olacak. Perakendedeki mevcut fiyatların üzerine 7-9 TL civarı zam yansıyacak.

ET VE SÜT KURUMUNDAN AÇIKLAMA

Et ve Süt Kurumu da kırmızı ete zam geleceği yönündeki açıklamaların ardından konuya ilişkin açıklama yayımladı.

"Kurumumuz kırmızı ette arz güvenliğini ve fiyat istikrarını sağlamak için gerekli araçları kullanacaktır" denilen açıklamada, "Et fiyatları üzerinde Ramazan ayının son günlerinde başlayıp günümüze kadar devam eden spekülatif fiyat hareketleri Kurumumuz tarafından yakından takip edilmektedir. Arz kısıtlaması yaparak piyasada fiyat yükselişi beklentisi oluşturmak hem üreticiye hem de tüketiciye zarar vermektedir" ifadelerine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazan ayına günler kala yaptığı açıklamada, "Ramazan geldi, ramazanımızda da istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumu’nda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim" demişti. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından kırmızı ete yüzde 10 zam gelmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosu, Ankara Emniyeti’yle ilgili kentte 9 ayrı işkence yaşandığını açıkladı

SONRAKİ HABER

Yunanistan elektrik faturalarındaki ek maliyetlerin yüzde 60'ını hanelere geri ödeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...