02 Mayıs 2022 05:58

Bakan Nebati: Enflasyon korumalı tahvil çalışmalarımızı tamamladık

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarımı ve geliştirilmesi çalışmalarımızı tamamladık" dedi.

Nureddin Nebati | Fotoğraf: Hazine ve Maliye Bakanlığı

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon korumalı tahvile dair çalışmalarını tamamladıklarını duyurdu. Nebati ayrıca "Önümüzdeki dönemde enflasyonda belirgin bir düşüşün olmasını bekliyoruz" iddiasını öne sürdü.

TÜİK mart ayında yıllık resmi enflasyonu yüzde 61,14 olarak açıklamıştı. Yıllık enflasyon bağımsız araştırma kurumlarına göre yüzde 150’ye yakın. TÜİK verileri için de öncü gösterge kabul edilen İstanbul Ticaret Odası’na göre İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 79,97’yi gördü. Nisan’da aylık artış 11,36. Yüksek enflasyonla birlikte yurttaşın alım gücü düşmeye devam ediyor.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'e konuşan Bakan Nureddin Nebati ise "Enflasyon beklentilerini günbegün iyileştirmeyi, enflasyon ataletini kırmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyonda uzun vadeye sirayet edecek ve kalıcı olacak katılaşma eğilimi beklemiyoruz. Emtia fiyatlarındaki normalleşme, döviz kurundaki istikrar ve atacağımız ilave adımlarla önümüzdeki dönemde enflasyonda belirgin bir düşüşün olmasını bekliyoruz" dedi.

ENFLASYON KORUMALI TAHVİL

"Tarımsal ürünlerde girdi maliyetlerini düşürmek için çalışmalarımız devam ediyor" diyen Nebati, bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarımı ve geliştirilmesi çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Nebati, "Bireysel yatırımcının ilgisini çekebileceğini düşündüğümüz farklı borçlanma enstrüman alternatifleri hazırlıyoruz. İhtiyaç duyulması halinde devreye alınacak bu enstrümanlara yönelik ilgili kurumlarımızın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu alternatiflerden biri olan bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarımı ve geliştirilmesi çalışmalarımızı tamamladık. Söz konusu senedin ihracına ilişkin diğer operasyonel süreçlerin tamamlanmasının ardından ihracın zamanlamasına piyasa şartları ve Hazine borçlanma stratejilerimiz çerçevesinde karar vererek kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Biraya bir kez daha zam geldi

SONRAKİ HABER

Gezi’nin hekimleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...