27 Nisan 2022 10:16

Ali Babacan: DEVA Partisi, seçimlere kendi adıyla girme kararını almıştır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır.

Ali Babacan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisinin önümüzdeki seçimlere kendi adıyla girme kararı aldığını açıkladı.  

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi. 


Babacan haftalık basın toplantısında seçime parti olarak gireceklerini duyurdu.

Ali Babacan, “Hükümetin kadrolu köşe yazarları, maaşa bağladıkları yorumcular koro halinde bağırmaya başladılar. Neymiş efendim, yeni kurulan partilerin işleri zorlaşmış. Kendi logolarıyla seçime giremeyeceklermiş. İttifak içinde olmak da anlamını yitirmiş. Siz bu rüyaları görmeye devam edin. Daha çok rüya göreceksiniz. Kardeşim, bizim kendimize güvenimiz tam. Milletimizin de bize güveni tam” dedi.

“BARAJLARI YIKIP GEÇECEĞİZ”

Babacan “İlan ediyorum. Duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum: Türkiye 1’den büyüktür. Türkiye kazanacaktır. Hodri meydan. Elinizden geleni ardınıza saklamayın. DEVA damlalarının oluşturacağı seli hiçbir baraj durduramaz. Barajları yıkıp geçeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“ALTILI MASADA VERDİĞIMIZ BÜTÜN SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”

Babacan, “Biz altılı masada bugüne kadar vermiş olduğumuz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalıştığımız konularda, her türlü katkıyı vermeye de devam edeceğiz. O masada yer alan her partiyle iş birliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda da güçlü bir iradeye sahibiz. Bunu herkesin bilmesini arzu ederim” dedi.

"A PLANIMIZ ORTAK ADAY'

Babacan’a “Daha önceki açıklamalarınızda ortak Cumhurbaşkanı adayını olumlu bulduğunuzu ifade etmiştiniz. Parlamento seçimlerine ayrı girme kararınız ayrı bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak anlamına da geliyor mu?​” sorusu yöneltildi.

Babacan da “Ortak cumhurbaşkanı adayı seçimlerde başarı sağlamak için önemli olacaktır. Mutabakat sağlanamazsa farklı seçeneklere de bakılır. A planımız 6’lı masada ortak aday oluşturup tek adayla seçimlere girmek. A planımız bu” dedi. 

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK SORUSUNA YANIT

“Üçlü ittifak olasılık dışına mı çıktı? Yüzde 7 barajından çekinceniz yok mu?​” şeklindeki soruya da Babacan, “Bizim baraj derdimiz yok arkadaşlar. Bunu açıkça ifade edeyim. 6'lı masadaki her bir partiyle işbirliği alanlarımızı genişletmek konusunda iradeye sahibiz derken bize gelebilecek farklı tekliflere, farklı işbirliği alanlarına açık olduğumuzu, bunları görüşmek konusunda da her zaman diyalogdan yana olduğumuzu daha önce ifade ettik. Tekrar etmekte bir mahsur görmüyorum” dedi. 

CHP’DEN İLK AÇIKLAMA: İTTİFAKTA BİR SORUN YOK 

Karara, CHP'den ilk yorum geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP'li Özgür Özel, ittifakta bir sorun olmadığı belirterek şunları ifade etti:

İttifak partileri ittifak içinde kendi logolarıyla yer alıyor. Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6'ya genişleme durumu var. 6'ya genişleyecek olursa da DEVA, kendi ismi ve logosuyla katılacağını ifade ediliyor.

Kendi pozisyonlarını açıklama doğrultusunda kıymetlidir. Seçimlere doğru ilerlerken bazı belirsizliklerin ortadan kalkması açısından kıymetlidir.

Millet İttfiakı'nın yol haritası orada. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş: Açlık sınırı, asgari ücreti 1070 lira geçti, 5 bin 323 liraya yükseldi

SONRAKİ HABER

Bale öğrencilerinden 1 Mayıs çağrısı: Nitelikli eğitim talep ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...