21 Nisan 2011 08:39

Grevin ardından kongreye

İki günlük grevi başarıyla sonlandıran sağlıkçılar bugün başlayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kongresi’nde önümüzdeki döneme dair yeni kararlar alacaklar. 24 Nisan Pazar günü yapılacak seçimle sona erecek kongreden sağlık emekçilerinin grev sürecinde sağladığı birliğin g

Grevin ardından kongreye
Paylaş

İki günlük grevi başarıyla sonlandıran sağlıkçılar bugün başlayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kongresi’nde önümüzdeki döneme dair yeni kararlar alacaklar. 24 Nisan Pazar günü yapılacak seçimle sona erecek kongreden sağlık emekçilerinin grev sürecinde sağladığı birliğin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi yönünde kararlar çıkması bekleniyor.

SES 7. Olağan Kongresi bugün İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Teoman Öztürk Salonu’nda başlıyor. Kongre süreçlerinde kendi iç tartışmalarına dönen, yapılması gerekenleri kongre sonrasına erteleyen, adeta “Mücadeleye ara veren” sendikal anlayışların aksine SES, kongre hazırlıklarını 13 Mart mitingi ve 19-20 Nisan greviyle birlikte sürdürdü. Süreç içerisinde çok sayıda yeni üye kaydı da yapan SES, kongrede önümüzdeki sürece dair yeni mücadele kararları alacak. 24 Nisan Pazar günü Başkent Öğretmenevinde yapılacak seçimlerle sona erecek kongrede, esnek ve güvencesiz çalışmaya karşı, halkın ücretsiz ve nitelikli sağlık hakkının korunması için mücadele hattı çizilecek. Çok sayıda sağlık örgütü ve sendika temsilcisinin de takip edeceği kongrede, sağlık emekçilerinin son dönemde sağladığı birlikteliğin güçlendirilmesi yönünde kararlar alınması bekleniyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir kaldırım bile yapmıyorlar

SONRAKİ HABER

Topkapı’ da 1 mayıs çalışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...