08 Nisan 2022 08:16

Çorlu Belediyesine grev kararı asıldı

Çorlu Belediyesi ile Belediye-İş arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine belediye binasına grev kararı asıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çorlu Belediyesi ile Belediye-İş arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine belediye binasına grev kararı asıldı.

Belediye işçileri sabah saatlerinde grev kararını asmak için belediye binası önünde bir araya geldi. Belediye-İş Genel Mali Sekreter Bayram Özkan burada yaptığı açıklamada, “Ocak ayında başlayan TİS sürecinden bu yana işçiler asgari ücrete çalışıyor. TİS görüşmelerinin başladığı ocak ayında enflasyon yüzde 36.8’ken, şubatta yüzde 54.4 martta 61.14 oldu. Bu da TÜİK’in çakma enflasyon oranları” dedi.

İktidarın ekonomi politikaları sonucu işçilerin daha da yoksullaştığını dile getiren Özkan, “Çorlu’da yaşayan emekçiler olarak açlığa yoksulluğa mahkum edilmek istemiyoruz. Savaşın, krizin sorumlusu emekçiler değildir” dedi. Sözleşmeyi masada bitirmek istediklerini dile getiren Özkan, “Biz grev kararını ilan ediyoruz. İnsanca yaşanacak ücret istiyoruz” diye konuştu.

Açıklama yapıldığı sırada işçilerin yanına gelen Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise “Burada toplanmak, grev kararını asmak, toplanmak yasal hakkınız. Bu birlikteliğinizi ekonomiyi bu hale getiren siyasal iktidara karşı da göstermenizi beklerim” dedi.

Evrensel’e konuşan işçiler de “Aylardır asgari ücrete çalışıyoruz. Ama her şeye her gün zam geliyor. 5 liralık domates 25 lira, 600-800 liralık ev kirası 1500-2000 lira oldu. Çoğumuz evde tek çalışıyor. Çocuklarımız var. Biz insanca yaşanacak ücret istiyoruz. Bugün birliğimiz çok iyi. Bütün arkadaşlarımız burada, hakkımızı da alacağız” diyorlar. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deltakron hakkında ne biliyoruz?

SONRAKİ HABER

DEÜ Hastanesi yönetimi Sağlık-İş üyesi işçileri istifaya zorluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...