06 Nisan 2022 10:05
Son Güncellenme Tarihi: 06 Nisan 2022 16:22

Karadeniz'de üçüncü mayın bulundu | Kefken açıklarında tespit edilen mayın imha edildi

Karadeniz'de Kefken ilçesi açıklarında bir mayın daha tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı, mayının imha edildiğini duyurdu.

Arşiv fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı, Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kefken sahili açıklarında tespit edilen mayının SAS timlerince imha edildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamayla Kefken sahili açıklarında mayın benzeri bir cisim tespit edildiği aktarıldı.

Liberya bandıralı CS Cihan adlı yük gemisi seyir halindeyken denizde tespit ettikleri bir cismi Liman Başkanlığı'na bildirdi. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Deniz Karakol uçağıyla bölgede yapılan incelemede cismin mayın olduğu tespit edildi.

Kıyıdan yaklaşık 57 kilometre açıkta görüldüğü tespit edilen mayınla ilgili Deniz Kuvvetleri’ne ait SAS timleri bölgeye giderek güvenlik önlemi aldı.

Ayrıca mayının bulunduğu bölgenin koordinatı çevrede bulunan deniz araçlarına bildirildi.

MSB, daha sonra "Kefken açıklarında tespit edilen mayın SAS timleri tarafından emniyetli bir şekilde imha edilmiştir" açıklaması yaptı.

UKRAYNA'NIN KARANDENİZ'E BIRAKTIĞI MAYINLARIN İSTANBUL'A ULAŞABİLECEĞİ UYARISI YAPILIYORDU 

Rusya-Ukrayna savaşında, Ukrayna'nın Odessa'da Rus savaş gemilerini durdurmak için Karadeniz'e bıraktığı ve fırtına sonucu çıpalarından kurtulup sürüklendiği öne sürülen mayınların İstanbul'a kadar ulaşabileceği belirtilmişti.

MART SONUNDA İKİ MAYIN ULAŞMIŞTI

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde 26 Mart'ta, İğneada açıklarında ise 28 Mart'ta deniz mayınları tespit edilmiş ve etkisiz hale getirilmişti.

BALIK AVCILIĞINA KISITLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı ikinci bir duyuruya kadar Bulgaristan'dan Kefken açıklarına kadar olan Karadeniz kıyılarında balık avcılığını yasaklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“Bazı zamanlar cebimizde su alacak para bile olmuyor”

SONRAKİ HABER

Londra'da bir ilk: Siyah Hayatlar Önemlidir hareketi ile DAY-MER ortak adaylar gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...