04 Nisan 2022 08:39
Son Güncellenme Tarihi: 04 Nisan 2022 13:05

Esenyurt'ta kadın cinayeti: Alpaslan Çay tarafından katledilen Kader Gökçe koruma istemiş

Esenyurt'ta Alpaslan Çay adlı erkek, Kader Gökçe'yi zorla götürdüğü ara sokakta ateşli silahla katletti. Gökçe'nin kuzeni "Kader'in mahkemeye, savcılığa verdiğini, koruma istediğini biliyorum" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

İstanbul Esenyurt'ta Alpaslan Çay adlı erkek, metrobüsten inen Kader Gökçe'yi zorla götürdüğü ara sokakta ateşli silahla ağır yaraladı, ardından kendisini vurdu. Hastaneye kaldırılan Kader Gökçe hayatını kaybetti. 23 yaşındaki Kader Gökçe'nin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Gökçe'nin kuzeni Tolunay Uğurlu, "Kuzenimi rahatsız ettiğini, kuzenimin mahkemeye, savcılığa verdiğini, koruma istediğini biliyorum" dedi.

DHA'nın aktardığına göre kadın cinayeti, dün saat 19.30 sıralarında, Turgut Özal Mahallesi'nde meydana geldi. Alpaslan Çay, Haramidere Sanayi Metrobüs Durağı'nın üst geçidinden inen Kader Gökçe'yi kolundan tutarak zorla ara sokağa götürdü. Ateşli silahla Kader Gökçe'yi boynundan yaralayan fail, ardından aynı silahla kendine ateş etti.

FAİL ERKEK DE YAŞAMINI YİTİRDİ

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından faili ve ağır yaralı Kader Gökçe'yi hastaneye kaldırdı. Kader Gökçe, kurtarılamadı. Fail Alpaslan Çay da hastanede hayatını kaybetti.

Kader Gökçe'nin cenazesi bugün Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazeyi Gökçe'nin ailesi ve yakınları aldı. Gökçe'nin cenaze namazının Güngören'deki Uhut Camii'nde kılınacağı öğrenildi.  

KORUMA TALEP ETMİŞ

Kader Gökçe'nin kuzeni Tolunay Uğurlu, Adli Tıp Kurumu önünde yaptığı açıklamada, "Başımızdan böyle kötü bir olay geçti. Bu ülkede bu son bulmuyor. İnsanlar sadece kendi başına gelince durumun ciddiyetini anlıyor. Yine bir erkek cinayeti. Bu ülkede ben erkeğim demekten utanır hale geldim. Yapacak söyleyecek bir şey yok" dedi.  

Uğurlu, "Kişiyi tanımıyorum. Kuzenimi rahatsız ettiğini, mahkemeye savcılığa verdiğini, koruma istediğini biliyorum. O da olmayınca... Önceden ilişkileri olmuştu. Anlaşamayınca ısrar etti... Son çareyi de böyle bir şeyle buldu" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ünaldı'da işçilerin hayatı: Yat-kalk-çalış!

SONRAKİ HABER

3 gündür haber alınamayan hemşirenin cansız bedeni bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...