31 Mart 2022 20:51

CHP'li Murat Emir açıkladı: Yurtdışına gitmek isteyen hekim sayısı rekor kırdı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, mart ayında 213 hekimin yurt dışına gitmek için "iyi hal belgesi" aldığını açıkladı.

Fotoğraf: Pexel

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yurt dışına gitmek için iyi hal belgesi alan hekimlerin sayısının mart ayında rekor kırdığını açıkladı. Emir’in açıkladığı verilere göre, bu ay 213 hekim Türkiye’den ayrılmak için iyi hal belgesi aldı. Emir, “Asıl gitmesi gereken hekimler değil, onların sorunlarını çözme iradesinden yoksun iktidar” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Giderlerse gitsinler” diyerek hedef aldığı hekimlerden yurt dışına gitmek için iyi hal belgesi alanların sayısında günden güne artış yaşanıyor. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in açıkladığı verilere göre, 2022 yılının ilk üç ayında toplam 567 hekim, yurt dışına gitmek için iyi hal belgesi aldı. Emir’in açıkladığı tablo, yurtdışına göç eden hekim sayısında yaşanan artışı gözler önüne serdi. 2022 yılının Ocak ayında 197, Şubat ayında 157 hekim iyi hal belgesi aldı. Bu sayı, Mart ayında ise 213’e ulaştı.

Verileri değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Bu tablonun mimarı, sağlık emekçilerinin taleplerine kör ve sağır olan siyasi iktidardır” diye konuştu. Emir, iktidarı hekimlerin sesine kulak vermeye davet ederek şunları söyledi: “Hekimler için ‘Giderlerse gitsinler’ diyen Erdoğan bu tablodan memnun mudur? Türkiye, tek adamın ağzına bakan iktidarın politikaları nedeniyle yetişmiş insan kaynağını başka ülkelere kaptırıyor. Bin bir emekle yetişen hekimlerimiz, ülkeyi terk etmek zorunda kalıyor. Bu tablodan hiç mi yüzünüz kızarmıyor? Asıl gitmesi gereken hekimler değil, onların sorunlarını çözme iradesinden yoksun iktidardır.”

İyi hal belgesi, yurtdışına eğitim ve çalışma amaçlı giden tüm personele verilen belge olarak biliniyor. Belgede kişinin diploma tescil bilgileri ile ülkede çalıştığı sürede disiplin cezası alıp almadığı yer alıyor. Başvuru sahibi ilgili ülke makamlarına bu belgeyi sunarak eğitim ya da çalışma izni alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturmasını isteyen okul müdürüne Manisa'dan tepki

SONRAKİ HABER

HDP Adana’da dayanışma yemeği düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...