25 Mart 2022 13:15

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan üç yerden maaş alıyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın üç yerden aldığı maaş tutarının 313 bin 870 TL olduğu paylaşıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Birden fazla maaş alan bürokratlar listesine yeni bir isim daha eklendi. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın üç yerden aldığı maaş tutarının 313 bin 870 TL olduğunu duyurdu.

Yavuzyılmaz paylaşımında, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı “Nadir Alpaslan’ın bakan yardımcılığı maaşının 39 bin 357 TL, Kuveyt Türk Yönetim Kurulu huzur hakkının 142 bin 518 TL, Kuveyt Türk Yönetim Kurulu ilave ücreti olarak da 131 bin 995 TL olduğunu belirterek toplam aylık gelirinin 313 bin 870 TL olduğunu aktardı. Yavuzyılmaz, hesaplama için kullandığı yöntemi de paylaşımlarında açıklayarak kaynak olarak da Kuveyt Türk 2022 Genel Kurul Tutanağını gösterdi. CHP’li vekil paylaşımlarına ek olarak, 23 Mart tarihli Kuveyt Türk Olağan Genel Kurul toplantı tutanağını da paylaştı.

Tutanakta, “Yapılan görüşme sonucunda; Yönetim Kurulu Üyelerine 2021 yılı için huzur hakkı olarak, toplam net; 1,040,000- USD ücret ödenmesine, ödenen huzur hakkına ilave olarak 2021 yılı için Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine, Yönetim Kurulunca atandıkları/seçildikleri komitelerdeki görevleri nedeniyle harcadıkları mesai ve hizmetleri dolayısıyla ücret niteliğinde olmak üzere, toplam net 963.205- USD ödenmesine, ödenecek tutarların hangi komitelere, hangi üyelere ne şekilde ve ne kadar olması ve bu meblağların dağıtım tarihinin tespiti konusunda, Yönetim Kuruluna yetki verilmesi oya sunuldu; oybirliği ile kabul edildi” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Montrö bildirisi" davası: Savunma yapan amirallerin adli kontrol ve yurt dışı yasağı kalktı

SONRAKİ HABER

Baro, Diyarbakır Newroz'unda 5 yaşındaki iki çocuğun gözaltına alınmasına karşı suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...