23 Mart 2022 13:01

Jens Stoltenberg: Ukrayna'nın NATO üyeliği, zirvenin gündeminde olmayacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin yarınki zirvenin gündeminde olmayacağını ancak ittifakın caydırıcılığını artırmayı hedefleyeceklerini söyledi.

Jens Stoltenberg | Fotoğraf: DHA

Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın gerçekleşek NATO Zirvesi'nde liderlerin ittifakın caydırıcılığını artırmayı hedefleyeceklerini söyledi.

Olağanüstü zirve öncesinde basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, "Yarınki zirvede daha fazla karar alacağız. Caydırıcılığımızı yeniden konumlandırmalıyız" dedi.

İttifakın doğu kanadındaki güçlerin sayısını kara, hava ve denizde artıracaklarını bildiren Stoltenberg, ilk aşama olarak Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Slovakya'ya daha fazla asker konuşlandırılacağını belirtti.

Stoltenberg, ayrıca Ukrayna için "NATO üyeliği, zirvenin gündeminde olmayacak" dedi ve liderlerin Ukrayna'ya daha fazla destek sağlamak için anlaşacaklarını kaydetti.

ZELENSKİY DE KONUŞMA YAPACAK

Yarınki toplantıda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin de konuşma yapacağını belirten Stoltenberg, "Toplantıda bize hitap edecek olan Başkan Zelenskiy'i ağırlamayı dört gözle bekliyorum. Başkan Putin'in Ukrayna'yı vahşice işgali her gün ölüme ve yıkıma neden oluyor. Müttefikler, Ukrayna'nın cesur halkını desteklemek ve Kremlin'in zulmüne karşı birlik içindedir. Putin bu savaşı bitirmeli, siviller için yardıma ve güvenli geçişe izin vermeli, gerçek diplomasiye katılmalıdır” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Seçim Kanunu teklifi TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülüyor

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri davası | Dosyada olmayan polis yaralanmasına dair rapor soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...