23 Mart 2022 10:23

Oyuncular Sendikası ve Sinema Oyuncuları Meslek Birliği iş birliğini güçlendirecek

Oyuncular Sendikası ve Sinema Oyuncuları Meslek Birliği BİROY, iş birliğini güçlendirmeyi ve beraber çalışma yürütmeyi hedeflediklerini duyurdu.

Logolar: Sinema Oyuncuları Meslek Birliği, Oyuncular Sendikası | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Türkiye’de oyuncu haklarının korunması ve geliştirilmesi alanında çalışma yürüten iki kurum olan Oyuncular Sendikası ve Sinema Oyuncuları Meslek Birliği BİROY bir araya geldi.

İki örgütün yönetim kurulu üyeleri daha sıkı bir iş birliği içinde olacaklarını duyurarak, dayanışmayı güçlendireceklerini ve yeni stratejiler geliştireceklerini duyurdu.

Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Vahide Perçin ve BİROY Genel Başkanı Renan Bilek öncülüğünde toplanan Yönetim Kurulu üyeleri, ortak çıkarlar için bir arada olmanın önemini vurguladı.

Oyuncular Sendikası meslektaşlarının çalışma hayatından doğan tüm haklarını elde edebilmek için çalışıyor, BİROY ise güncel ve geriye dönük telif haklarının hem yurt içinde hem de yurt dışında takipçisi olarak oyuncuların telif alması için çalışıyor. Gerçekleştirilen toplantı sonrasında her iki kurum da, oyuncu haklarının evrensel standartlara ulaştırılması ve bu kazanımların istikrarlı, kurumsal ve yasal temellere oturtulması için bir arada olma  çağrısı yaptı.

Açıklamada, “İki kurumun bundan sonraki iş birliği, yeni çalışma biçimleri ve tüm oyuncuların ortak çıkarları için belirledikleri hedefler kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da silahlanmaya karşı imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Bir Olay: 6 partinin mutabakat metni Bir Kavram: Burjuva Hukuku*

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...