23 Mart 2022 08:49

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, NATO'dan vazgeçmeye hazır olduğunu açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ateşkes sağlandığı ve ülkesinin güvenliğinin garanti edildiği takdirde, Ukrayna'nın NATO üyeliği talebinden vazgeçmeye hazır olduğunu açıkladı.

Volodimir Zelenskiy | Fotoğraf: Ukrayna Devlet Başkanlığı

Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun geri çekildiği, ateşkes sağlandığı ve ülkesinin güvenliğinin garanti edildiği takdirde, Ukrayna'nın NATO üyeliği talebinden vazgeçmeye hazır olduğunu bildirdi.

Zelenskiy, Ukrayna televizyonlarında yayımlanan röportajında, bunun, NATO konusunda Ukrayna ile ne yapılacağını bilmeyen Batı için, güvenliğini garantiye almak isteyen Ukrayna için ve NATO'nun daha fazla genişlemesini istemeyen Rusya için bir uzlaşma olduğunu açıkladı.

Zelenskiy, Rus askerlerinin geri çekilmesi, ateşkes sağlanması ve Ukrayna'nın güvenliğinin garanti edilmesi koşuluyla ülkesinin NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşme çağrısını yineleyen Zelenskiy, Putin ile görüşmedikçe Rusya'nın savaşa son vermek isteyip istemediğini anlamanın imkansız olduğunu belirtti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

CHP, Cumhur İttifakı'nın Seçim Kanunu teklifine 3 temel itirazda bulunacak

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Bakan Nebati'yi eleştirdi: Ekonomiden bu kadar kopuk bir kişiyi hiç düşünemiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa