22 Mart 2022 15:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Fotoğraf: TCCB / Murat Çetinmühürdar / AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.Karşılama töreninin ardından liderler, baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti.

Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği'nin kısır çıkar hesaplarına teslim olmadan, artık üyelik müzakerelerini açmasını Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerine süratle başlamasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin olarak, "Şartların zorluğunun farkındayız ancak diplomasiyi tek çıkış yolu olarak gören samimi girişimlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

Hollanda Başbakanı Rutte, "Türkiye bu ihtilafta (Rusya-Ukrayna müzakereleri) kilit bir rol oynuyor. Sayın Erdoğan'ın bu rolü üstlenmesinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Rutte, “Kilit ekonomik ortaklarız. 8'den 11 milyara artan bir ticaret hacmi gördük. Ara hedef olarak 15, nihai hedef olarak 20 milyar dolar belirledik. Bugünkü odağımız sadece ikili ilişkilerimiz değildi. Dünyada olanlara da odaklandık. Çünkü çok taraflı düzeyde de birlikte çalışıyoruz. İki ülke de NATO üyesi. Türkiye ittifak için çok büyük siyasi ve ekonomik öneme haizdir” ifadelerini kullandı.

“Montrö Sözleşmesi'ni uygulayan Türkiye'ye teşekkür ediyoruz” diyen Rutte, “Türkiye çözüm için üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Halihazırda dünyadaki diğer ülkelerde daha fazla mülteci barındırıyorsunuz ve bunun için de teşekkür etmek istiyorum. Bu akşamki görüşmelerimiz ilişkilerimizi daha fazla geliştirdi” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

17 yaşındaki Gamze Açar'ın ölümüne dair davada ATK'den yeniden rapor istenecek

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe'ye övgü, teknik direktör beğenmeme, spor yasası, Roma-Lazio derbileri | PRES

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...