22 Mart 2022 14:46

Melet Irmağı’nda yargının “dur” dediği, Belediye Başkanı’nın “duracak” sözü verdiği proje devam ediyor

Ordu’da mahkeme kararına rağmen devam eden deniz dolgusu için Belediye Başkanı “Çalışma duracak” sözü verdi ancak inşaat devam ediyor. ORÇEV üyeleri konuyu yargıya taşıdı.

Fotoğraf: Ordu Çevre Derneği

Paylaş

Ordu’da Melet Irmağı’nın ağzına AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi, deniz dolgusu ile balıkçı barınağı yapmak istiyor. Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) üyeleri konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.Mahkemenin “durdurma” kararına karşın Belediye bugün de çalışmalarına devam etti.Bölgeye giderek inceleme yapan ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, avukat Haluk Türkmen ve Ordulu doğaseverler, çalışmaların hukuksuz olduğunu vurguladı.

ORÇEV Başkanı Gönül, “Burada iki tane mahkeme kararı var. Bir, şu anda üzerinde bulunduğumuz Melet Irmağı’nın ağzı ile ilgili 2019’da açmış olduğumuz davada, mahkemenin ‘yürütmeyi durdurma’ ve ‘itiraz yolu kapalı’ kararı; ikincisi, burada barınak yapılmasına dair açmış olduğumuz davada da aynı kararlar” dedi.

Projeyle ilgili iki mahkeme kararı olduğunu anımsatan Gönül, “Bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, bizimle görüşmek istedi, biz de görüştük. Sadece mahkeme kararlarına uyun ve nihai karar çıkana kadar burada çalışma yapmayın’ dedik. Başkan da bize ‘Evet, yapılmayacak. Şu anda da durdurduk’ dedi” diye konuştu.

"ORDU’NUN BÜTÜN SAHİLLERİNDE DOLDURMA PROJELERİ VAR"

İncelemeler sonucunda iş makinelerinin çalışmalarına ara vermediğini ifade eden Gönül, “Ama görüyoruz ki çalışma hâlâ devam ediyor. İki mahkeme kararı var. Bunun devamında ise yeni bir proje var. Buradan Turna Suyu’na kadar. Orada da dava açtık. Ayın 25’inde  bir dava var. Kısacası Ordu Büyükşehir Belediyesinin, Ordu’nun bütün sahillerinde doldurma projeleri var. Biz de dava açmak zorunda kalıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Avukat Haluk Türkmen, ORÇEV yönetim kurulu üyeleri ve Ordulu doğaseverler ile birlikte incelemelere katılırken, “Biz burada açtığımız dava sonrasında yürütmeyi durdurma kararı aldık. Dolasıyla burada faaliyetin durdurulması gerektiği ifade edilmiş olmasına ve bu konuyu da belediye başkanına bizzat anlatmış ve yazılı olarak da sunmuş olmamıza rağmen hala balıkçı barınağı ile ilgili çalışma devam ediyor” dedi.

Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Melet Irmağı ağzına balıkçı barınağının yapılacağını söylemesine tepki göstermişti. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sol Parti’den "sol blok" çağrısı

SONRAKİ HABER

17 yaşındaki Gamze Açar'ın ölümüne dair davada ATK'den yeniden rapor istenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...