22 Mart 2022 13:37

Çalışma Bakanından asgari ücret açıklaması: İkinci zam tartışmasını anlamlı bulmuyorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yılda iki kez asgari ücret belirlenmesine yönelik süren tartışmalara dair, “Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum” dedi.

Vedat Bilgin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili tartışmalara ilişkin, “Bugünlerde asgari ücret tartışmaları yapılıyor yeniden. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum” dedi.

AA’nın haberine göre Antep’te katıldığı bir etkinlikte konuşan Bilgin, “Bugünlerde asgari ücret tartışmaları yapılıyor yeniden. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum. Çünkü tarihsel olarak asgari ücrette yaptığımız artış çok önemlidir. Bu üretim sürecinde işçi ve işverenin birlikte sorumluluk almasının da aldığının da bir gereğini ortaya koymaktadır. Yani işveren de asgari ücretin dışında diğer ücret türlerini de kendiliğinden kademelendirmiştir. Daha üst ücret alanları da asgari ücret düzeyinde yeniden düzenlemiştir” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan,  asgari ücrete yılda iki kez zam getirilmesinin mümkün olup olmadığıyla ilgili bir soruya, "Bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" demişti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık işçisi emeğinin karşılığını istiyor

SONRAKİ HABER

Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı: Eksiklikler olabilir ama işçiye bir nefes aldırdık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...