21 Mart 2022 14:44

BTK, Türk Telekom hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na devrine izin verdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom’un Türkiye Varlık Fonu Fonu'na devrine izin verdi.

Türk Telekom'un logosu | Görsel: DHA

Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), LYY Telekomünikasyon AŞ'nin sahip olduğu yüzde 55'lik Türk Telekom hissesinin Türkiye Varlık Fonu'na devrine onay verdi.

Türk Telekom tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "16 Mart 2022 tarihli açıklamada belirtildiği üzere, LYY Telekomünikasyon AŞ'nin sahip olduğu yüzde 55 Türk Telekom hissesinin Türkiye Varlık Fonu'na satışına ilişkin taraflar arasında imzalanan hisse devir sözleşmesi ile ilgili yürütülmekte olan süreç kapsamında şirketimiz tarafından ilgili mevzuat doğrultusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna hisse devrine ilişkin izin başvurusunda bulunulmuştu." denildi.

Bu bağlamda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55'ine sahip olan LYY Telekomünikasyon AŞ'nin şirketteki hisselerinin tamamının, Türkiye Varlık Fonu'na devir işlemlerine izin verilmesine karar verdiği bildirilen açıklamada, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olan TT Mobil İletişim Hizmetleri AŞ, TTNET AŞ, ve TT International Telekomünikasyon San ve Tic Ltd Şti'nin yüzde 100 hissedarı olan Türk Telekom bünyesinde gerçekleşecek hisse devrinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun görev alanı kapsamında hisse devri ve kontrol unsuruna ilişkin ilgili mevzuat hükümleri açısından söz konusu şirketler bakımından herhangi bir sakınca doğurmayacağı, hisse devir işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından bir ay içerisinde ilgili belgelerle birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bilgi verilmesi, hususlarına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Varlık Fonu, 2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin, özelleştirilmeden 17 yıl sonra 1.6 milyar dolara tekrar satın alındığını açıklamıştı. Türk Telekom’u 2005’te satın alan Hariri ailesinin özelleştirme için Türkiye bankalarından çektiği kredileri ödememesi nedeniyle, bankalar hisselere el koymuştu. Böylece Türkiye kendi verdiği borçla sattığı Telekom’u, tahsil edemediği borca rağmen yeniden satın almış oldu. İmtiyaz sözleşmesi gereği ise Türk Telekom zaten 2026 yılında Hazineye devredilecekti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Nebati’den "ekonomi" açıklaması: Takmayın kafanıza

SONRAKİ HABER

Faik Öztrak: Savaş daha da uzarsa gıda güvenliği açısından ilave ciddi sıkıntılar kapımızda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...