21 Mart 2022 12:00

Boğazları kullanacak gemiler, Ukrayna açıklarından kopan mayınlar nedeniyle uyarıldı

Reuters, Türkiyeli yetkililerin Boğazları kullanacak gemileri Ukrayna açıklarından kopan mayınlar nedeniyle uyardığını aktardı.

Fotoğrraf: DHA

Paylaş

Reuters ajansı, Rusya'nın Karadeniz'deki en büyük limanı olan Novorossisk'teki yetkililer ile Türk yetkililerin, Ukrayna açıklarından kopan mayınlar nedeniyle uyarı yaptığını duyurdu.

Rusya, Odessa'ya Ukrayna ordusu tarafından döşenen mayınların eski olduğunu belirterek, yerinden kopan mayınların İstanbul Boğazı’na ve Akdeniz havzasının sürüklenebileceğini duyurmuştu.

Söz konusu mayınlara dair endişe sürüyor. Reuters ajansına konuşan Novorossisk'teki yetkililer, Karadeniz'in batısındaki gemicilik faaliyetlerinin risk altında olduğu konusunda uyarıda bulundu. Ajansa konuşan gemicilik kaynakları da, Türkiyeli yetkililerin İstanbul ve Çanakkale boğazlarını kullanan gemileri risk konusunda uyardığını söyledi.

Rusya Federal Güvenlik Servisinin 19 Mart günü yaptığı basın açıklamasında, "Ukrayna Deniz Kuvvetleri Odessa, Oçakov, Çernomorsk ve Yujnıy limanlarının yakınlarına yaklaşık 420 adet eski mayın döşedi. Karadeniz'in batı kesimindeki mayınlar, rüzgar ve akıntı etkisiyle serbestçe hareket etmeye başladı. Yerinden kopan mayınların İstanbul Boğazı’na ve ardından Akdeniz havzasının denizlerine sürüklenme olasılığı var" denilmişti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan tepki göstermişti | Eşini bıçaklayan erkeği serbest bırakan hakim ve savcının görev yeri değişti

SONRAKİ HABER

Aleyna Çakır davasında Ümitcan Uygun'a verilen cezanın gerekçesi açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...