18 Mart 2022 13:56

Kayı inşaat işçilerinin eylemi haczi kaldırttı

Kayı İnşaat'ın şantiyelerinde çalışan yaklaşık 250 işçinin 1 senelik maaşları 3 yıldır ödenmiyor.

Fotoğraf: Eren Ergine / Evrensel

Paylaş

Kayı İnşaat işçilerinin İstanbul'da yaptığı eylem sonucunda firmanın eski ortağı ve Koray Holding'in sahibi Orhun Kartal, hisseler üzerindeki haczi kaldırdı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek İstanbul'da toplanan Kayı İnşaat işçileri, “Paramız yok alacaklarımızı almaya geldik” dedi. Yapılan eylemde "Kayı İnşaat hakkımızı ver", "Kayı artık sesimizi duy", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

“KİMSE İŞÇİ ALACAKLARININ ÖNÜNE GEÇEMEZ”

Kayı inşaat işçileri adına konuşan İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Nurseli Gözüaçık, “Coşkun Yılmaz’dan hakkımızı alabilmek için buraya günlerce geldik. Orhun Kartal’ın işçi alacaklarının önünden çekilmesi için gerekirse yine günlerce buraya geliriz. Orhun Kartal haczi koşulsuz şartsız geri çekeceksin. Biz daha burada söyleyeceklerimizin hepsini söylemedik, pankartımızı açmadık. Nerede ne alacağınız, ne yatırımınız varsa, işçilerin alacaklarını vermeyip işlerine rahat rahat devam edemezsiniz” dedi.

Kimse işçi alacaklarının önüne geçemez diyen Gözüaçık, “Kimse işçileri devreden çıkararak, ihalelerini, kamu mallarını kendi arasında bölüşemez. Bu dava, bu ülkenin en büyük konkordato davalarından biri, batan koskoca bir Kayı inşaat var. Bunun sorumlusu işçiler değil, bunun sorumlusu patronlar, patron düzeni” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 19 ve 20 Mart'ta uçuş azaltma kararı

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş: Hasta tutuklu Özkan’ın ölüme terk edilmesi cinayettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...