18 Mart 2022 08:44

Şiddet gördüğü için şikayette bulundu, şüpheli şekilde hayatını kaybetti

Şiddet gördüğü için şikayette bulunan ve şüpheli şekilde hayatını kaybeden Ece Kılıçaslan Acar'ın evli olduğu E. Acar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım / Evrensel

Paylaş

İstanbul Ümraniye'de balkondan düşerek hayatını kaybettiği iddia edilen Ece Kılıçaslan Acar'ın şüpheli ölümüne ilişkin gözaltına alınan eşi E. Acar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ece Kılıçaslan Acar'ın eşini şiddet nedeniyle şikayette bulunduğu 2 ayrı mahkemede dava açıldığı ve şüpheli eş hakkında 2 ay süreyle uzaklaştırma kararı çıkarıldığı da ortaya çıktı. Ece’nin annesi Cemile Ayfer Gürsel ise kızının sürekli şiddet gördüğünü belirterek “Benim kızım balkondan atlayacak biri değildi” dedi.

“KARAKOLA BAŞVURMAYIN DEDİLER”

Ece Kılıçaslan Acar'ın annesi Cemile Ayfer Gürsel, 10 senelik evli olan kızının eşinden sürekli şiddet gördüğünü belirterek “Eşi sürekli kızımı dövüyordu, eziyet ediyordu. Kızım bana hep anlatıyordu, son zamanlarda anlatmamaya başladı. Çünkü hep tehdit ediyorlarmış. Ben karakola başvurduğum zaman beni arıyorlar. 'Karakola başvurmayın' dediler. Damat beni aradı 'Bak kızına daha fazla eziyet yaparım' dedi. Ben savcılığa, her yere dilekçemi verdim. Çocuğuma torunlarıma hepsine şiddet uyguluyor. Kızım da 'Anne madde kullandığı zaman şiddeti artıyor' dedi” diye konuştu. 

“BALKONDAN ATLAYACAK BİRİ DEĞİLDİ”

Kızının ölüm haberini eltisi Raziye Acar’ın verdiğini anlatan anne Gürsel, eltisi 'Ablam, neden almadın bu kızı bunların elinden. Bu kızı balkondan düşürmüşler’ dediğini söyledi. Kızının asla balkondan kendini atacak bir insan olmadığını belirten anne Gürsel “Onun 3 tane evladı var. Hep onlar için katlandı. Bir insan mutfakta kahve içerken nasıl atar kendini" şeklinde konuştu.

15 GÜN ÖNCE DE KAFASINA BARDAKLA VURDU

Ece Kılıçaslan Acar'ın ablası Ebru Aydın ise son 2 senedir şiddetin arttığını anlatarak “2,3 ay önceye kadar 3 tane çocuk var evde. Kardeşimi odaya sokuyor yumruklarla yüzüne vuruyor, suratını morartıyor. Ondan 15 gün önce de kafasına bardakla vuruyor yine mutfakta. Kafasına 5 dikiş atıyorlar. Bu hastane kayıtlarına geçmesin diye de orada eskiden 'Sünnetçi Fatih' diye biri varmış. Sonradan klinik açmış ama eskiden yasa dışı çalışıyormuş sünnet yapıyormuş. Ona gidip diktiriyorlar. Bu hastane kayıtlarında gözükmüyor” dedi.

KADINLAR: ARTAN KADIN CİNAYETLERİ TESADÜF MÜ?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri olayın yaşandığı sokakta açıklama yaptı.  Açıklamada konuşan Avukat Işık İlayda Öner, Ece Kılıçaslan için burada olduklarını belirterek “Polisler ve erkeğin ailesi bizi sokağın başında tutuyor. Bizim kız kardeşimiz burada öldürüldü, balkondan düşerek. Şüpheli şekilde öldürüldü. Bizi buraya sokmayanlar bilsin ki, kadınlar ilk olarak devlete gitmek yerine bize geliyor” dedi.  Ece'nin ablasının ilk olarak gece saat 03.00'de kendilerine ulaştığını anlatan Öner “Sizlere soruyorum, son zamanlarda bu kadar artan kadın cinayetleri, şüpheli kadın ölümleri. Kadınlar en çok yüksekten düşerek ölüyor. Bunların hepsi bir tesadüf mü?​” diye sordu. Ece'nin öldüğü yerin önünde açıklama yapmalarına erkeğin ailesinin izin vermediğini belirten Öner “Ancak bilsinler ki bugün buradayız, yarın da buradayız, her zaman tüm kadınların yanında olacağız. Bu ölümlerin şüpheli kalmaması için mücadele edeceğiz. Kadınların saksı olmadığını, balkonlardan düşecek kadar cansız varlık olmadıklarını da göstereceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yaşar Alptekin'in lisede katıldığı etkinlik tepki çekmişti, suç duyurusunda bulunuldu

SONRAKİ HABER

5 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...