01 Mart 2022 11:42

Kendisini kaçırmakla tehdit eden erkeği köy meydanında öldüren lise öğrencisi tutuklandı

Kars'ta, kendisini kaçırmakla tehdit ve taciz eden Birdal Doğan adlı erkeği köy meydanında tabancayla vurup öldüren 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kars'ta, kendisini "Seni kaçırıp, evleneceğim" diye tehdit ve taciz eden Birdal Doğan'ı (40) köy meydanında tabancayla vurup öldüren 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E. adlı kız çocuğu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre olay, Arpaçay ilçesi Kardeştepe köyünde, sabah saatlerinde meydana geldi. Şehit Engin Yılmaz Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi A.E, bir süredir, "Seni kaçıracağım, seninle evleneceğim" diyerek kendisini taciz ve tehdit ettiğini belirttiği Birdal Doğan'ı, köy meydanındaki çeşmenin yanında gördü. Genç kız, hayvanları sulayan Doğan'ı babasına ait tabancayla vurdu. Vücudunun çeşitli yerlerine 4 kurşun isabet eden Doğan, olay yerinde hayatını kaybetti.

Köylülerin ihbarıyla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Doğan'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Harakani Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri A.E.'yi evinde silahıyla gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemleri sona eren A.E, bugün adliyeye çıkarıldı.

"RAHATSIZ EDİYOR VE KOKUTUYORDU"

Savcılıkta ifade veren A.E.’nin “Beni bir süredir rahatsız ederek, 'Seni kaçıracağım, seninle evleneceğim' diyordu. Bu lafları beni rahatsız ediyor ve korkutuyordu. Olay günü köy meydanındaki çeşmeye gittim. Evi karşıda olan Birdal Doğan, beni görerek yine aynı söylemlerde bulundu. Ben de üzerimdeki babama ait silahla kendisine ateş ettim. Amacım öldürmek değildi, pişmanım” dediği öğrenildi.  Liseli A.E. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Birdal Doğan’ın evli ve 3 çocuk babası olduğu, A.E.’nin ise ilçedeki pansiyonda kaldığı, cuma günü izin alarak köye geldiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tacizi önlerken öldürülen Haydar Can’ın davası başladı: Sanık itiraf etti

SONRAKİ HABER

DİSK/Gıda-İş: Özgörkey’de atılan işçiler geri alınsın, işçilerinin talepleri karşılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...