27 Şubat 2022 05:50
Son Güncellenme Tarihi: 27 Şubat 2022 17:02

Ukrayna, Rusya ile Belarus sınırında müzakere görüşmesi yapılacağını teyit etti

Kremlin, Rusya heyetinin Ukrayna ile müzakere için Belarus'a ulaştığını açıkladı. Ukrayna'dan başta ret yanıtı geldi ancak daha sonra müzakere teklifinin kabul edildiği bildirildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ukrayna, Rusya'nın Belarus'ta müzakere yapılması teklifini kabul etti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, sabah saatlerinde Rusya heyetinin Ukrayna ile müzakere için Belarus'un Gomel şehrine ulaştığını söyledi. "Rus heyeti Ukraynalılarla görüşmek üzere Belarus'a ulaştı" diyen Peskov, heyette savunma ve dışişleri bakanlarının yanı sıra devlet başkanlığının da temsilcilerinin bulunduğunu aktardı. Peskov, "Rusya görüşmelere hazır, Moskova şimdi Ukraynalıları bekliyor" dedi.

UKRAYNA'NIN İLK YANITI RET OLDU

Ukrayna'nın teklife ilk yanıtı ret oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Eğer Rusya Ukrayna'ya Belarus topraklarından saldırmamış olsaydı, Minsk'te görüşmeler mümkün olabilirdi" dedi. Zelenskiy, Minsk'in Rus işgalinde suç ortağı olduğunu ancak kapıyı başka yerlerde müzakerelere açık bıraktığını söyledi.

Zelenskiy, "Rusya'ya müzakereler için Varşova, İstanbul, Bakü'yü ve Ukrayna'ya füze atılmayan herhangi bir başka kenti önerdik. Ama Minsk olmaz" dedi.

LUŞENKO GÖRÜŞMESİ SONRASI ONAY

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko arasındaki telefon konuşmasından sonra ise teklif kabul edildi.

Sputnik'in haberine göre Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, Ukraynalı yetkililerin Belarus'ta görüşme yapmayı kabul ettiğini bildirdi. Medinskiy, Rus heyetinin bölgeye gitmekte olduğunu aktardı.

Zelenskiy'nin ofisi, Rusya ile müzakere yapılacağı bilgisini teyit etti. Açıklamada, "Rusya ile müzakereler Belarus-Rusya sınırında yapılacak. Heyetler önkoşulsuz buluşacak" denildi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

A Haber, Ukrayna'da mahsur kalan öğrenciyi yayından aldı: "Türk kızı ağlamaz"

SONRAKİ HABER

Ankara’da okul gezisi skandalı: Kız ve erkek öğrenciler ayrı olarak götürülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...