26 Şubat 2022 16:43
Son Güncellenme Tarihi: 26 Şubat 2022 22:48

Almanya, Belçika, Estonya ve Hollanda Ukrayna'ya silah göndereceğini açıkladı

Almanya, Belçika, Estonya ve Hollanda Rusya'nın askeri müdahaleyi sürdürdüğü Ukrayna'ya silah ve mühimmat göndereceklerini açıkladı.

Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

Almanya Ukrayna’ya Alman yapımı silahların gönderilmesi üzerindeki kısıtlamayı kaldırdı. Alman hükümeti Estonya ve Hollanda'ya 9 obüs ve mühimmat ile 400 tanksavarın Ukrayna'ya verilmesi için izin verildiği açıklandı. Belçika da Ukrayna'ya askeri ekipman, 2 bin adet otomatik silah ile 3 bin 800 ton yakıt gönderileceğini açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Rus saldırısı bir dönüm noktasıdır. Ukrayna'nın işgalci Putin ordusuna karşı savunmasına yardımcı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmak bizim görevimizdir. Bu nedenle Ukrayna'daki arkadaşlarımıza 1000 adet tanksavar silahı ve 500 adet stinger füzesi tedarik ediyoruz" dedi. 

ALMANYA, UKRAYNA'YA SAVAŞ SİLAHI VERMEK İSTEYEN ESTONYA VE HOLLANDA'YA ONAY VERDİ

Alman hükümetinin basın ofisinden yapılan açıklamada, hükümetin "D30" tipi 9 obüsün ve mühimmatın Ukrayna'ya verilmesi için Estonya'ya onay verdiği belirtildi. Açıklamada, Hollanda'ya da Alman yapımı 400 tanksavarın Ukrayna'ya verilmesi için izin verildiği kaydedildi.

Almanya'dan silah alan ülkelerin, bu silahları üçüncü bir ülkeye satabilmesi için Almanya'nın onayı gerekiyor. 

Almanya şimdiye kadar Ukrayna'ya 5 bin miğfer göndermişti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni tanımasının ardından, Rus gazını Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru hattının sertifikasyon sürecinin durdurulması talimatını vermişti. 

BELÇİKA, UKRAYNA'YA 2 BİN ADET OTOMATİK SİLAH GÖNDERECEK

Belçika, Ukrayna'ya askeri ekipman, 2 bin adet otomatik silah ile 3 bin 800 ton yakıt gönderileceğini açıkladı.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Ukrayna'ya 2 bin adet otomatik silah ve 3 bin 800 ton yakıt gönderileceğini açıkladı. Belçika Savunma Bakanlığı da koruyucu askeri ekipmanın yola çıktığını, NATO ve AB ülkeleriyle istişare içinde gönderilen ekipmanların içinde miğfer, yelek ve yön cihazları gibi malzemelerin bulunduğunu bildirdi. Belçika'nın ilerleyen dönemde Romanya'ya 300 asker göndereceği kaydedildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı Norveç’te protesto edildi

SONRAKİ HABER

Mamak Ege Mahallesi’nde Ekmek ve Gül buluşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...