22 Şubat 2022 06:22

Bahçeli'nin gündeminde Tarkan vardı: İktidar şarkı ile yıkılamaz

Grup toplantısındaki konuşmasında Tarkan ve "Geççek" şarkısına geniş yer ayıran Bahçeli, "İktidar şarkı ile kurulmadı. Velev ki iddialar doğru olsa bile şarkı ile yıkılmaz, yıkılamaz" dedi.

Fotoğraf: Mehmet Kaman/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. MHP olarak Rusya-Ukrayna arasında savaşı doğru bulmadıklarını belirten Devlet Bahçeli, "Rusya'nın (Donetsk ve Lugansk'ı tanıması) hamlesi yangına körükle gitmektir" ifadelerini kullandı. Konuşması boyunca Tarkan'a ve Tarkan'ın "Geççek" şarkısı üzerinden yapılan değerlendirmelere geniş yer ayıran Bahçeli, Millet İttifakını ve 6 partinin bir araya geldiği süreci de sert sözlerle eleştirdi.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİ

Bahçeli, Ukrayna krizi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Rusya ve Ukrayna arasında süregelen gerilim günbegün boyut değiştirmektedir.  Başının ABD’nin çektiği bazı ülkelerle, bir kısım Batı medyası devamlı suretle savaşın her an çıkabileceğini iddia etmektedir.

İki ülke arasında sıcak gerginliği tırmandıran söz ve eylemlerin gittikçe yoğunluk kazandığını da gözlemlenmektedir. Rusya’nın (ayrılıkçı bölgeleri tanıması) hamlesi yangına körükle gitmektir. Hem ABD hem de Rusya barış ve istikrardan uzaklara savrulmuştur. Bizim bildiğimiz Ukrayna’nın vesayet altında olmadığı iradesini yabancı başka devletlere devretmediğidir.

MHP olarak Rusya- Ukrayna arasında muhtemel bir savaşı kesinlikle doğru bulmuyor, bu cinayet teşebbüsüne hiç kimsenin ortak olmamasını temenni ediyoruz.  Barış, huzur ve istikrarın kökleşmesi için diplomasi ve diyalogun tek çıkar yol olduğunu düşünüyoruz. Savaş yanlıştır, insanlığın kaybetmesidir. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir."

"İMAMOĞLU NE ARIYOR MÜNİH'TE?"

Bahçeli İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Münih Güvenlik Konferansına katılmasını ise şu sözlerle eleştirdi:

"Dünya, Rusya- Ukrayna arasındaki cepheleşmeye kilitlemişken İBB Başkanı’ndan Münih’e gitmesi dikkat çekmiştir. Belediyenin işleri bitti de sırayı Güvenlik Konferansı mı aldı? İstanbul Belediye Başkanı Münih'te hangi sıfat, görevle yer almıştır. Bu şahıs ne arıyor Münih'te. Neyin lobi çalışmasını yapıyor.

Açık açık Türk demokrasisinin yetersizliğinden bahsetmiş. İstanbul'un demokrasiye aç olduğunu, Türkiye'de demokrasinin sakatlandığını, Avrupa değerlerine özlemin arttığını ifade etmiş. İstanbul Belediye Başkanı hiç utanmadan, Türkiye'yi kötülemiştir. Cem Özdemir isimli şarlatanla fotoğraf çektirip kucaklaşması soysuzluğun ete kemiğe bürünmesidir. Türkiye muhalifi ile beraberce gülücükler saçmak PKK ile buluşmak demektir. İstanbul demokrasiye aç olsaydı, Münih'in yolunu zor bulurdun. Türkiye'de demokrasi sakat olsaydı, belediye başkanlığı koltuğuna oturmayı rüyanda görürdün. Ümit ediyorum ki bu vefasızlığın cevapsız ve cezasız bırakılmayacağı da mutlaka görülecektir."

6 PARTİNİN BULUŞMASI

"Demokrasimizin eksiği olabilir ama sakat olduğunu iddia etmek akıl tutulmasıdır.  Bizim siyaset anlayışımız gereğince ülkemizi hiçbir uluslarası toplantı, kuruluş, konferans önünde sorgulayıcı konuşmamak esastır. Milli duruş adamlık ister. Adına Millet İttifakı denilen, aslında zilletin kendisi olan siyasi oluşum bu tablonun tam tersi istikametinde cephe açmıştır. -Bu karanlık ittifakın siyasi rant ve ikmal uğruna tahrip etmeyeceği milli emanet yoktur.

Zillet ittifakının 6+1 formatında planlayıp, yuvarlak masa etrafında dizilerek gerçekleştirdiği 12 Şubat toplantısı geçtiğimiz hafta boyunca devamlı tartışılmış, isabetli tespitlerimiz haksız eleştirilere uğramıştır.  Yuvarlak masanın can suyu olduğunu söyleyenlerden tutun da ‘O masa umudun masa, genişliği 780 bin metrekare’ diyenlere kadar pek çok saçma sapan değerlendirme yapılmıştır."

"Madem vatan sevgisine sahipsiniz o zaman ne arıyorsunuz vatan düşmanlarıyla.  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yuvarlak masanın altında yuvarlanan HDP’yi daha fazla saklayamamıştır. HDP'lilerin periyodik olarak dile getirdiği tehditvari beyanları, zilletin diğer ortaklarını uyarmış, masanın altındaki bölücü köstebeğin sisli yüz hattının netleşmesini sağlamıştır."

"EN SİVRİ ÇIKIŞI SEROK AHMET YAPTI"

"12 Şubat yuvarlak masa toplantısı hususunda en sivri çıkışı, Serok Ahmet yapmıştır. Serok'un akıl sağlığı ile ilgili ciddi endişeler taşıdığını, karantina altına alınması gerektiğini düşünüyorum. Yazık olacak Serok'a, bu gidişle sefil düşecek. Tedavilere cevap vermeye acıklı hallere düşecek. Burası Türk ve Türkmen diyarıdır ancak Serok Ahmet'in bu diyarla bağı kopalı çok olmuştur. Onların sofrası Halil İbrahim Sofrası, bizim soframız da kurtlar sofrasıymış. Hüsran ve zillet masası olduğunu milletimiz görüyor. Bizim soframızın kurtlar sofrası olduğuna gelince. Kurtların olduğu yerde kurtlar sofrası kurulur. Kurdun gözünü kan bürüdü mü Kobani'ye kaçmakla bile kurtulamaz Serok Ahmet. (Davutoğlu'nun Bahçeli'ye yönelik, "28 Şubat'tan bahsetmesi gereken son kişidir" sözlerine yanıt olarak) 28 Şubat iddianı belgelendiremezsen müfteriliği, müflisliğin en ileri, en zirve ismi olarak anılacaksın."

TARKAN'LA İLGİLİ KONUŞURKEN YİNE RAKAMLARLA OYNADI

Sık sık garip hesap ve sayı oyunları yapması ile Bahçeli, bir araya gelen 6 parti ile ilgili 6 sayısı ile şöyle oynadı:

"Tarkan bir şarkı sözü yazıp bunu seslendirdi. Tarkan geçecek diyor, bunu da Anadolu'da yaygın bir ağız şivesi ile söylüyor. Elbette geçecek, zillet geçecek, salgın geçecek, terör geçecek, sorunlar bitecek, buna da az kaldığı görülecek."

"6 rakamı bu. Tersine çevirirseniz 9 rakamı. Mesele bakmak değil, görmek, görüleni tüm berraklığı ile göstermektir. Biz 6'ya bakınca gördüğümüz altı oktur. Yuvarlak masa çerçevesinde kurulan tuzaktır. Tertip bir tezgahtır, karamsarlıktır, kumpastır. Türkiye'nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir. 6'yı çevirip 9 rakamına bakınca. Gördüğümüz huzurdur. Havaya kaldırılan 9 tuğdur. 9 ışıktır. Sosyal ve ekonomik sorunların süratle geçeceğinin müjdesidir. Cumhur ittifakı'nın 2023 te açık ara önde geçeceğinin simgesidir. Nitekim, çoğu gitmiş azı kalmıştır."

"İKTİDAR BİR ŞARKI İLE YIKILMAZ, YIKILAMAZ"

Bahçeli, 'Geççek' polemiğinde kendisinin bugün yapacağı 'muhtemel' grup konuşmasını taklit eden İYİ Parti Avanos İlçe Başkanı Gökçen Aker'e de isim vermeden, "Başkası Olma Kendin Ol" şarkısını önerdi. Tarkan'ın, 'Türkçü' amcası Fethi Tevetoğlu'nu anarak, "Tarkan'dan muhalif çıkaramazsınız" dedi. Bahçeli, "Geççek" şarkısı ile ilgili şunları söyledi:

"Tarkan şarkı sözleriyle Kovid'i kastettiğini söylüyor, 'hayır' diyorlar, 'iktidarı kastettin' dayatmasında bulunuyorlar. Niyet okuyucuları fitne yayıyorlar. Ayıptır ayıp, bu saptırmanın kime ne faydası vardır. İktidar şarkı ile kurulmadı hükümet şarkı ile oluşmadı. Velev ki iddialar doğru olsa bile bir şarkı ile yıkılmaz, yıkılamaz."

"Özellikle bu haftaki konuşmanın geçtiğimiz günlerde provasını yapanlar, şarkı sözlerini beka meselesine bağlayacağımı söyleyenler şimdi dağılabilirler. Kendilerini çok zorlamasınlar, kişiliği olmayanların başkasını taklitle zaman geçireceklerini akıllarından çıkarmasınlar. Tarkan'dan muhalif figür elde etme peşine düşenler, önce onun 'Kıl Oldum Abi' ya da 'Başkası Olma Kendin Ol' şarkısına kulak versinler." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cepten ilk "alo"nun üzerinden 28 yıl geçti

SONRAKİ HABER

Öğrencisini döven eski öğretmenin cezasına iyi hal indirimi uygulanmasına itiraz edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...