21 Şubat 2022 13:52

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Anadolu Hisarı Kampüsü’nün devredilmesine tepki gösterdi

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Anadolu Hisarı Kampüsü’nün Boğaziçi Üniversitesi’ne devredilmesini protesto etti.

Fotoğraf: @OgrenciSen_/Twitter

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi, kurumsal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Marmara Üniversitesi'nin kullanımında olan Beykoz Göksu Mahallesi'ndeki Anadolu Hisarı Kampüsü'nün kendilerine tahsis edildiğini duyurdu.

BBC'de yer alan habere göre duruma tepki gösteren Marmara Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, devri gerçekleşen kampüs önünde toplanarak alınan kararı protesto etti. "Anadolu Hisarı Kampüsü Marmara Üniversitesi öğrencilerinindir. Taşınamaz" yazılı pankart açan öğrenciler "Fakülte bizimdir, Kampüs bizimdir" sloganları attı.

Grup adına yapılan açıklamada, "Gece yarısı alınan kararla hiçbir üniversiteliye sorulmayan karar sonucu şu anda bulunduğumuz Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edildi. Üniversite öğrencilerinin yaşamlarının her noktada zorlaştığı böylesi bir dönemde öğrencilere sorulmadan alınan bu kararı Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak reddediyoruz. Biz birçok zorlukla bu fakülteleri kazanmış öğrencileriz. Burası ile ilgili alınan kararlarda söz hakkımız olduğunu söyleyerek yetkililerden açıklama talep ediyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir Olay: "Elektrik faturasını ödemeyeceğim" Bir Kavram: Sivil İtaatsizlik

SONRAKİ HABER

RTÜK üyesi Taşçı duyurdu, uluslararası haber siteleri için 72 saatlik süre başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...