20 Şubat 2022 06:29

Sancaktepe’de zam protestosu: Kuru ekmek değil insanca yaşamak istiyoruz

İstanbul Sancaktepe'de sokağa çıkan yurttaşlar, "Kuru ekmek değil insanca yaşamak istiyoruz, zamlar geri alınsın" dedi.

Fotoğraf: Sancaktepe Halk Dayanışması

Paylaş

İstanbul'da Sancaktepe Halk Dayanışması, ekonomik kriz ve artan zamlara karşı İnönü Mahallesi’nde bulunan Pir Sultan Abdal Parkı’nda basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, “Zulme yoksulluğa paydos! Zamlar geri alınsın” pankartı açıldı. “Hıyar 30 TL oldu, AKP-MHP cacık oldu!”, “Edi bese”, “Kuru ekmek değil insanca yaşamak istiyoruz” dövizleri taşınırken sık sık “Zamlar geri alınsın” sloganları atıldı.

Dayanışma adına basın açıklamasını okuyan Deniz Boğa, vatandaşın zor günler yaşadığını ancak iktidarın ve yandaşlarının refah içinde olduğunu belirtti.

Boğa, “Utanmazca bize ‘Daha az tüketin’ diyorlar. TV’lere çıkıp ‘Durum o kadar kötü değil’ yalanını söyleyip duruyorlar. Midemiz bulanır oldu. Yeter artık. Bıktık sizin politikalarınızdan, yalanlarınızdan, zorbalığınızdan. Geçinemiyoruz. Nefes alamıyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi.

"ZAMLAR GERİ ALINSIN"

Zamların geri alınması çağrısı yapan Boğa, “Bizi bu hale düşürenlerden, halimizi umursamayanlardan, bir şey beklemek nafile. Onların tek derdi iktidarlarını korumak, zenginliklerine zenginlik katmak. Faturayı da bize ödetmek. Bu duruma dur demek için ve itildiğimiz karanlıktan ancak bir araya gelerek ve gücümüzü birleştirerek ancak kurtulabiliriz. Bizi, dayanışma, paylaşma ve bir yumruk gibi bir arada durmak kurtarır. Zamlar geri alınsın” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Murat Bakan: İklimde, rantı önceleyen politikalardan vazgeçilmeden koyulan her hedef illüzyon

SONRAKİ HABER

"Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" Kartal’da Sahnelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...