17 Şubat 2022 08:30
Son Güncellenme Tarihi: 17 Şubat 2022 15:55

Erdoğan'dan AKP'li belediyelere su tariflerinde KDV indirimi talimatı

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, AKP'li belediyelere "suda en az yüzde 7 KDV indirimi" talimatı verdi. 

Fotoğraf: Erçin Ertürk/AA

Paylaş

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide tarihin en güçlü dönemine girildiğini öne sürdü "Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız" dedi. Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ise AKP'li belediyelere "suda en az yüzde 7 KDV indirim" talimatı verdi. 

Erdoğan'ın Engelli Memur Ataması programındaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün atamasını yapacağımız 2927 engelli kardeşimize işlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Kamudaki engelli memur sayımız 66 bine ulaşmış oluyor. Göreve geldiğimizde kamuda sadece 5 bin 777 engelli memur vardı. Kamudaki engelli işçi sayısı da bu süreçte 127 bine yaklaştı. Son 9 yılda kamuda istihdam edilen sayısı 192 bin sınırına dayandı"

"Yeni bir tarihi hamlenin hazırlıkları içindeyiz"

"Elbette bizim de yaşadığımız sıkıntılar var. Bu sıkıntıların da üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

"FAİZ, DÖVİZ KURU, ENFLASYON PRANGASINI DA PARÇALAYIP ATACAĞIZ"

"Hayat pahalılığı başta olmak üzere kimi konjonktürel meselelerin bizi asıl araçlarımızdan geri bırakmasına izin veremeyiz. Vesayetin gücünü nasıl kırdıysak, ekonomik tetikçilere nasıl izin vermediysek Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinde de Allah'ın izniyle kurtaracağız."

"Programımızı adım adım uyguluyoruz. Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız"

"Artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Döviz kuru da istikrara kavuştu. Sırada enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek var. Turizm sezonunun açılmasıyla istihdam sayısı da hızla artacaktır.

"Yaz aylarıyla birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacağız."

SU TARİFELERİNDE KDV KADAR İNDİRİMİ İSTEDİ

Erdoğan'ın AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki açıklamasından satırbaşları şöyle:

"2018'den beri devam eden ekonomik dalgalanmalar, özellikle de hayat pahalılığı sebebiyle sıkıntılar yaşandığını biliyoruz"

"Eğer vatandaşlarımıza hububatta meyvede şurada burada hâlâ zulmetmeye devam ediyorsanız tüm dolaşan teftiş ekiplerimizle sizlerin sırtına bineceğiz" ifadesini kullandı.

"Birinci derecede belediye başkanlarıma sesleniyorum; biz ne ana muhalefetiz ne şuyuz ne buyuz. Biz Ak Partiyiz. Su tarifelerinde en az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bunun da üzerinde bir oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır. İşte birçok belediyemiz açıkladı. Yüzde 7 indirim yapacağız."

İMAMOĞLU'NA YÜKLENDİ

"İstanbul yüzde 25'in üzerinde zam talebiyle Meclis'e geldi. Ve mecliste tabii ağırlık bizde olduğu için arkadaşlarımız bunların bu zam talebine evet demediler. Biz vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. Çünkü bunlar seçim öncesi ne diyorlardı suya ekmeğe indirim getireceğiz. Tabii çıktı ağaları da Şanlıurfa'da 'Şanlıurfa'yı bize verin biz de elektriği bundan böyle size elektriği bedava verelim.' Bir defa elektriğin kimde olduğundan haberi yok. Şu an itibariyle bizler elektrikte enerjiyle ilgili tüm adımları en ideal şekilde atıyor ve vatandaşımıza zulmetmeyen bir süreci çalıştırıyoruz. Şu anda su belediyelerin. (İmamoğlu'na) Belediye olarak sen seçim döneminde söz verdin. Koltuğa oturunca unutanlardan oldun. Türkiye Ak Partili belediyelerin olduğu yerlerde bizler en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşlarımızı su parasında aydınlatacağız. Bizimki lafta kalmaz"

"Marketler çarşı-pazar eğer vatandaşlarımıza hububatta meyvede şurada burada hâlâ zulmetmeye devam ediyorsanız tüm dolaşan teftiş ekiplerimizle sizlerin sırtına bineceğiz. Onun için belediyelerimiz çarşıyı pazarı çok sıkı denetime alacaklar." 

"BİZ SANDIKTA KILIÇDAROĞLU'NUN KARŞISINA ÇOK ÇIKTIK"

"Biz bu Kılıçdaroğlu ile doğrudan veya dolaylı olarak milletin huzurunda 10 defa karşı karşıya geldik; 10'unda da kendisini sandığa gömdük. Bay Kemal senin buna kıratın yetmez. Biz sana oturduğun koltukta meşruiyet sağlamayız. Bizim işimiz var. Bizim işimiz milletle. Biz milletimizle beraber yola devam ediyoruz. Bizim öyle yuvarlak masalarda da işimiz yok. O yuvarlak masalarda neler konuşuyorsunuz hepsi ortada. O masadan bir şey çıkmaz. Unutkanlığınıza geldi  galiba HDP'yi niye almadınız ya? Bak arkadaşlarımız güzel söylüyor. Herhalde masanın altında mı kaldılar ne oldu? Herhalde şimdi de bir ziyarete gidersin. Git ki unutulduklarını anlamasınlar. Ama bizim böyle bir derdimiz yok.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Seçim yasası Meclise geliyor

SONRAKİ HABER

EKPSS sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...