03 Şubat 2022 10:50
Son Güncellenme Tarihi: 03 Şubat 2022 16:36

Meclis Hazırlık Komisyonu, HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor verdi

Meclis Hazırlık Komisyonu, HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor verilmesine oy çokluğu ile karar verdi.

Fotoğraf: HDP Basın Bürosu

Paylaş

Meclis Hazırlık Komisyonu, oy çokluğuyla HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor verilmesine karar verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında iki dosyadan dokunulmazlığının kaldırılması için oluşturulan Hazırlık Komisyonu dördüncü kez toplandı. Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’un 20 Ocak’ta oluşturduğu Hazırlık Komisyonu’nda AKP’li Ramazan Can, Abdullah Güler ve Zeynep Gülyılmaz, HDP’li Mehmet Rüştü Tiryaki ve CHP’li Rafet Zeybek yer aldı. 

Meclis Hazırlık Komisyonu, oy çokluğuyla HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor verilmesine karar verdi.

Hazırlık Komisyonu, Güzel hakkındaki raporunu Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na 8 Şubat’ta sunacak. Karma Komisyon’a gelmesi ardından belirlenecek bir günde Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması dair verilen rapor görüşülecek. Semra Güzel ile ilgili karar TBMM Genel Kurulu'nda alınacak. Genel Kurul’da yapılacak oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıkması halinde Semra Güzel ile ilgili iki ayrı dosyadan yargı süreci başlayacak.

KERESTECİOĞLU: KAPATMA DAVASININ DEVAMI

Komisyona HDP’li Güzel yerine katılan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, konuşması sırasında milletvekillerinin dinlememesini eleştirdi. En azından nezaketen de olsa dinlenilmesi gerektiğine vurgu yapan Kerestecioğlu, Güzel üzerinde yürütülen linç kampanyasının partilerine yönelik kapatma davasının devamı olduğunu söyledi. 

Dün komisyon sonrası açıklama yapan Kerestecioğlu, "Bu bir siyasi yargılamadır ve bu sadece Semra Güzel’le ilgili değil bir süreç. Leyla Zana’dan beri yaşananlar bugüne kadar farklı değil. Gizli tanık hukuki değildir kaldırılmalıdır. Çözüm sürecinde yaşanan bir olayın koca devlet görevlileri gazeteciler oradayken Semra Güzel’in sadece sevdiği bir insanın yanına ulaşarak bugün bunların yaşanması suç ise herkes için suç olmalı. Bu ilk değil ama tarihin tekerrürünü izliyoruz” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tek kişiye çok görev

SONRAKİ HABER

Rusya Savunma Bakanlığı: S-400'ler Belarus'a ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...