27 Ocak 2022 07:39
Son Güncellenme Tarihi: 27 Ocak 2022 12:45

Cizre'de Abdulgaffar Dayan'ın ölümüne sebep olan araç, kayyum belediyesinin güvenlik aracı çıktı

Şırnak'ta 23 yaşındaki Abdulgaffar Dayan'a çarpıp ölümüne neden olan Ford Ranger marka aracın kayyum yönetimindeki Cizre Belediyesine ait olduğu ve güvenlik hizmetlerine tahsis edildiği bildirildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak'ta, 24 Ocak’ta dershaneye gittiği sırada Cizre eski köprüsünde (Yafes Caddesi) Ford Ranger marka aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 23 yaşındaki Abdulgaffar Dayan dün yoğun bakımda yaşamını yitirdi. Kayyum yönetimindeki Cizre Belediyesi, Dayan'a çarpan aracın belediye adına kayıtlı olduğunu, özel kalem ve güvenlik hizmetlerine tahsis edildiğini açıkladı. Aracı kullanan personel hakkında adli ve idari tahkikat başlatıldığı bildirildi.

CENAZESİ DÜN DEFNEDİLDİ

Belediyeye ait pikap tipi aracın çarpması sonucu ağır yaralanan Dayan, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde geçirdiği ameliyat sonrası dün yoğun bakımda yaşamını yitirdi.

Dayan'ın ölüm haberini alan arkadaşları ve akrabaları hastane önüne akın etti. Dayan'ın cenazesi, Cizre Asri Mezarlığında defnedildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Dayan'ın ölümüne dair Cizre Belediyesinden günler sonra açıklama geldi. Açıklamada Dayan'a çarpan aracın belediye adına kayıtlı olduğu, özel kalem ve güvenlik hizmetlerine tahsis edildiği bildirildi. Aracın zırhlı araç olmadığı savunulan açıklamada, aracı kullanan personel hakkında adli ve idari tahkikat başlatıldığı bildirildi.

Belediyenin açıklaması şöyle:

"24.01.2022. tarihinde sabah saat 8:35 sularında Yafes caddesinden Silopi caddesi istikametine Yafes köprüsü girişinde yoğun şekilde yağan yağmurun etkisiyle kayganlaşmış olan yolda yaralamalı trafik kazası meydana gelmiştir.

Kazaya karışan araç Cizre Belediyesi adına kayıtlıdır. Belediyenin özel kalem ve güvenlik hizmetlerine tahsis edilmiş olan Ford Ranger marka bahse konu araç, bazı basın-yayın organlarında ifade edildiği gibi zırhlı değildir. Pikap tarzı bir hizmet aracıdır.

Yaralamalı trafik kazası ve aracı kullanan kamu personeli hakkında adli ve idari tahkikat başlatıldığı bilgisi edinilmiştir."

Olaydan sonra aracın, Cizre Belediyesi Kayyumu, Kaymakamı Mehmet Tunç'un koruma aracı olduğu iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kemeraltı esnafı elektrik zammı ve artan maliyetlere karşı eylem yapacak

SONRAKİ HABER

Sultanbeyli'de kadın cinayeti | Annesini boynunu keserek öldüren fail gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa