07 Ocak 2022 08:02
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ocak 2022 20:59

Kırgızistan Kazakistan'a 150 asker ve 8 zırhlı araç gönderdi

Kırgızistan halk protestolarının sürdüğü Kazakistan'a 150 asker ve 8'i zırhlı 19 araç gönderdi. Tacikistan da ülkeye 200 asker gönderecek.

Fotoğraf: Kırgızistan Savunma Bakanlığı

Paylaş

Kırgızistan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamında halk protestolarının yaşandığı Kazakistan'a 150 asker, 8 zırhlı araç ve malzeme taşıyan 11 adet araç gönderdi. Tacikistan ise ülkeye 200 asker gönderecek.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un, ülkenin Kazakistan'a asker göndermesinin yolunu açan kararnameyi imzaladığı belirtildi. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da Kant şehrinde bulunan Birleşik Rus Askeri Hava Üssü'nden Kazakistan'a 150 asker, 8 zırhlı araç ve 11 aracın gönderildiği duyuruldu.

MECLİS ÖNÜNDE TEZKERENİN VETO EDİLMESİ ÇAĞRISI YAPILDI

Meclis Genel Kurulu, bugün Kırgızistan'ın Kazakistan'a asker göndermesinin yolunu açan tezkereyi kabul etmişti.

Öte yandan ​Kırgızistan'da siyasetçi ve aktivistlerden oluşan bir grup, Meclis'ten, Kazakistan'a Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) bünyesinde asker gönderilmesini veto etmesini istedi. Grup, Meclis binası yakınında toplandı.

Reform Partisi Lideri Klara Soronkulova, Kırgız askerlerin Kazakistan'a gönderilmesine karşı olduklarını belirterek, "Kazakistan'a dışarından herhangi bir müdahale olduğuna dair Birleşmiş Milletler'den (BM) açıklanmış bir karar bulunmuyor. Demek ki KGAÖ üyesi büyük ülkenin amacı başka. Kazakistan'a giren ülke, yarın da bizim ülkemize girer. Bu siyaset, bu tarafa doğru ilerliyor" dedi. Aktivist Aziza Abdrasulova da Kazakistan'daki halkın dışarından müdahaleye karşı olduğunu dile getirdi.

TACİKİSTAN DA ASKER GÖNDERİYOR

Tacikistan'ın Kazakistan'a asker göndermesini öngören tezkere de parlamento tarafından kabul edildi. Buna göre, Tacikistan KGAÖ adı altında Kazakistan'a 200 asker gönderecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet medyası Kazakistan'daki ayaklanmayı da dış güçler ve FETÖ'ye bağladı

SONRAKİ HABER

İngiltere'de kuş gribinin insana geçtiği bir vaka görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...