30 Aralık 2021 15:51

Serbest bırakılan nitelikli cinsel istismar şüphelisi Orçun Gültekin tepkiler üzerine tutuklandı

Datça'da, kadına yönelik nitelikli cinsel istismar gerekçesiyle tutuklanan ve bir süre sonra serbest bırakılan Orçun Gültekin tepkiler üzerine tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla'nın Datça ilçesinde, 2 ay önce bir kadına yönelik nitelikli cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ve bir süre sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Orçun Gültekin yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Gültekin, tutuklandı.

Muğla Datça’da bir kadına nitelikli cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Orçun Gültekin, olayın ardından açılan davanın ilk duruşması görülmeden Datça Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartıyla geçen 23 Aralık günü serbest bırakıldı.

Datça Kadın Platformu ve Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gültekin'in serbest bırakılmasına tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi.

Datça Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına, Datça Cumhuriyet Savcılığı ve mağdur vekili itirazda bulundu. İtirazları değerlendiren Muğla 2. Sulh Ceza Mahkemesi bugün öğle saatlerinde Gültekin hakkında yeniden yakalama kararı çıkardı. Mahkemenin yakalama kararı üzerine Datça Jandarma Komutanlığı ekipleri Gültekin'i yakaladı. Adliyeye sevk edilen Gültekin, tutuklandı. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çevreyi kirletenlere 2022'de verilecek cezalar belli oldu

SONRAKİ HABER

Sevgi Polat’ı katleden failin duruşması ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa