30 Aralık 2021 07:59
Son Güncellenme Tarihi: 30 Aralık 2021 14:50

MEB'e alınmayan Kılıçdaroğlu: Kayırmacılığa karşı çıkmak benim boynumun borcudur

Milli Eğitim Bakanı Özer, "Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" dedi. MEB'e alınmayan Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

KPSS’de yüksek puan alıp mülakatlarda elenen öğretmenlerin durumunu görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebine geri dönüş yapılmamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı önüne geldi. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu kapıda açıklama yaptı, "Bir kişinin hakkı gasbediliyorsa ve bu gasbedilme Saray'ın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim görevimdir. Nerede adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesi, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" dedi.

Ziyaret öncesinde bakanlığın giriş kapısı zincirle kilitlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı önüne giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, içeri alınmadı.

Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve Aylin Nazlıaka eşlik etti.

"KAYIRMACILIĞA KARŞI ÇIKMAK BENİM BOYNUMUN BORCUDUR"

Bakanlığın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin hakkı gasbediliyorsa ve bu gasbedilme Saray'ın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim görevimdir. Nerede adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavından 90, 95 puan alan evlatlarımızın mülakatta elendiğini gördüm. Gencecik evlatlarımıza yazıktır. Mülakatlardaki '+3, -3 puan verilecektir' uygulaması neden terk edildi? Evlatlarımıza haksızlık var. Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler" dedi.

 

Kılıçdaroğlu, "TÜGVA’dan ve TÜRGEV’den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı?​” diye sordu.

Daha önce de geçmişte benzer olaylar olduğunu, haksızlığa uğrayanların Danıştay’a gidip dava açtığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Verilen kararda ‘Hayatın olağan akışına aykırıdır’ diyor. Hayatın akışına aykırı bir puanlama yaparsanız, şu gördüğünüz binada, milli eğitim binasında dürüst olanları ayıklıyorum, oturanların yatacak yeri yoktur. Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Öğretmen alacaksınız. Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Haksızlığa uğradığını düşüne o arkadaşalara hukuki desteği vereceğiz. Haksızlık yapanlarda görecekler, onlarla nasıl mücadele edeceğimizi. Dürüst bürokratlar var biliyorum. Onlara daha önce de söyledim. Haksızlıklıların altına imza atmayın dedim. Mesafeli durun dedim. Bunu her yerde her ortamda söylemeye devam ettim, edeceğim. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunu söylemeye devam edeceğim. Bu benim namus borcumdur.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: İşçileri bir başına bırakarak teslim alamazsınız

SONRAKİ HABER

TikTok moderatörü "psikolojik travma" yaşadığı gerekçesiyle şirkete dava açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...