16 Aralık 2021 11:32

İstanbul Üniversitesinde ülkücü saldırı girişimi

İstanbul Üniversitesinde ülkücü bir grup öğrencilere saldırı girişiminde bulundu. Polis saldırgan ülkücüleri değil onlara karşı bir araya gelen öğrencileri okuldan çıkardı.

Ekran görüntüsü, @IstanbulEmek Twitter hesabının paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde ülkücü bir grup sınav girmek için okula geldiği belirtilen bir öğrenciye saldırı girişiminde bulundu. Sözlü sataşmaların yaşandığı saldırı girişimi, öğrencinin arkadaşlarının da toplanmasıyla fiziki saldırıya dönüşmeden önlendi.

Öğrenciler bir süre "Beyazıt faşizme mezar olacak" sloganlarıyla, sınava giren arkadaşlarını ülkücü çeteden korumak için Fen Edebiyat Fakültesindeki derslik kapısı önünde bekledi. Bir süre sonra karşılarındaki ülkücüler de faşist sloganlar attı.

Polis, ülkücü saldırganları engellemek yerine arkadaşlarını korumak için toplanan öğrencilere müdahalede bulunarak fakülteden uzaklaştırdı.

Son günlerde Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsündeki faşist saldırıları da hatırlatan öğrenciler, yaratılmak istenen korku iklimine karşı birlikte hareket etmenin gerekliliğine ve demokratik üniversite mücadelesinin önemine dikkat çekti.

İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği, olayla ilgili "Cebecide olanlardan sonra üniversitemizde de ülkücü çeteler, sıra arkadaşımıza saldırmaya çalıştı,kolluk kuvvetleri ise olayı izlemekle yetindi.Yaratılmak istenen şiddet ve korku ortamının karşısında birlikteliğin öneminin farkında olarak özgür-demokratik üniversitleri savunalım!" açıklaması yaptı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Benzine 56 kuruş zam geldi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Dolarla aylık alanlar var, listeyi yayımlayabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...