08 Aralık 2021 10:12

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde ülkücüler öğrencilere saldırdı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesinde forum düzenlemek isteyen öğrenciler, ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. Kampüse giren çevik kuvvet ise öğrencilere biber gazı sıktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesinde, yaşadıkları geçim sıkıntılarına dair forum düzenlemek isteyen öğrenciler, ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. Kampüse giren çevik kuvvet ise Ülkücü grubu alandan uzaklaştırırken öğrencileri biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Öğrenciler, yaşadıkları geçim sorunlarına dair Mülkiye Dayanışması’nın çağrısıyla forum düzenleyecekti. Başka bir güne ertelenen forumunun duyurusunun yapılmadığını söyleyen öğrenciler, forumun yapılmasının planlandığı saatlerde ise fakültenin arka bahçesinde ülkücülerin toplandığını aktardı. Öğrenciler tarafından forumun ertelendiğini öğrenen ülkücülerin, arka bahçede bulunan öğrencilere sözlü tacizde bulunduğu ve saldırdığı aktarıldı. Yaşanan arbede nedeniyle çevik kuvvetin kampüse girdiği belirtildi.

Ülkücü grubun polisler tarafından uzaklaştırıldığını aktaran öğrenciler, polisin de kampüs içerisinde bulunmaya devam ettiğini ve fakülte kapılarının kilitlendiğini söylediler.

Öğrenciler, polise rağmen ülkücü grubun bahçede bulunan öğrencilerin yanına tekrar gelip küfür ederek saldırmaya çalıştıklarını aktardı.

Polisin arka bahçede bulunan öğrencileri biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştığı aktarıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Tuncer Bulutay için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi

SONRAKİ HABER

Pound bazında Türkiye'deki asgari ücret, İngiltere'deki işsizlik maaşından bile düşük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...