03 Aralık 2021 05:55

İTÜ öğrencileri zamlara ve geleceksizliğe karşı yürüdü

İTÜ öğrencileri, "Zamlar, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı kaderimiz değil. Hükumet istifa” yazılı pankartları ile yürüyüş düzenledi.

Fotoğraf: İTÜ öğrencileri

Paylaş

Metin Berk SÜER
İstanbul

Türkiye genelinde sokaklarda ve üniversitelerde döviz kurundaki artışa ve yoksulluğa karşı yapılan eylemler İTÜ'de de devam etti.

İTÜ Maslak kampüsü Vadi Yurtları'nda bir araya gelen öğrenciler “Zamlar, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı kaderimiz değil. Hükumet istifa” yazılı pankartları ile yürüyüşe geçtiler. Vadi Yurdu'ndan Merkezi Derslik binasına kadar yürüyen öğrenciler yürüyüş sırasında sık sık “Hükümet istifa”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarını attılar. Yürüyüşün sonunda Merkezi Derslik binasında yürüyüşü sonlandıran öğrenciler, kendilerini zamlarla, işsizlikle karşı karşıya bırakan iktidarın politikalarına karşın İTÜ’de bir araya geldiklerini ve bunu kabul etmediklerini belirttiler. Gelecek günlerde de bu mücadelenin sesini büyüteceklerini yineleyen öğrenciler eylemlerini sonlandırdılar.

ÖNCEKİ HABER

Siyasi Partiler Yasası, mart ayında TBMM’ye gelecek

SONRAKİ HABER

Avrupa Konseyi, Kavala'nın tutukluluğu nedeniyle Türkiye hakkında ihlal prosedürünü başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...