01 Aralık 2021 12:58
Son Güncellenme Tarihi: 01 Aralık 2021 19:54

Kadıköy'de Çetin Kaya'yı öldüren polis tutuklandı

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde 'dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla Çetin Kaya'yı ateş ederek öldüren polis memuru tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla set emekçisi Çetin Kaya’yı ateş ederek öldüren polis tutuklandı.

"HAVAYA UYARI ATEŞİ DAHİ AÇILMADI"

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde ‘dur’ ihtarına uymadığı iddia edilerek polisin açtığı ateş sonucu Çetin Kaya hayatını kaybetti. Polis kurşunu ile katledilen set emekçisi Kaya’nın, havaya uyarı ateşi dahi açılmadan vurulduğu iddia edildi. Kaya ailesinin avukatı, Evrensel'e konuştu. Yaşanan olayı benzin istasyonun kamera kayıtlarından izlediklerini anlatan avukat, "Sivil bir araç Çetin beyin aracını hızlı bir şekilde takip ediyor. Kovalamaca gibi.. Sonra bu sivil araç Çetin beyin aracının önüne kırıyor” dedi. Olayın saniyeler içinde yaşandığını aktaran Avukat, Kaya’nın baş kısmından vurulduğunu, havaya uyarı ateşi dahi açılmadığını, tek el ateş açıldığını söylüyor.

"4-5 SANİYE SÜRÜYOR"

Olayı aktaran avukat "Olay pazartesi akşam vakti 22.00 sularında oluyor. Olayın yaşandığı yer çok işlek bir cadde. Sivil bir araç Çetin Bey'in
aracını hızlı bir şekilde takip ediyor. Kovalamaca gibi... Sonra bu sivil araç Çetin Beyin aracının önüne kırıyor. Araçtan bir kişi iniyor ve kaçmaya yelteniyor. Araştırdığımız kadarıyla narkotik tarafından aranan biri. O nedenle kaçmaya yelteniyor. 4-5 saniyede olay bitiyor” diyor.

"Camdan mı ateş ediyorlar Çetin beyin yanındaki çocuk kaçmaya yelteniyor yoksa kaçınca mı ateş ediliyor. Bu görüntülerden net değil" diyen avukat, "Çocuğun kim olduğunu da kimse bilmiyor. Bu da tuhaf bir şey. İlk önce polis tarafından tanık uydurulduğunu düşündük sonra görüntülerde hakikaten böyle bir kişi olduğunu gördük. Bu çocuk silah sesinden korktuğu için mi kaçıyor beni de vururlar diye yoksa kaçtığı için mi polis ateş ediyor. O hiç belli değil. Camdan mı vuruldu Çetin Bey, bunu adli tıp raporu belirleyecek. Uzman aracıyla bu videoyu büyütmek gerekiyor" dedi.

"HAVAYA UYARI ATEŞİ BİLE AÇMADI"

Avukat, Kaya’nın polis kurşunuyla öldüğünün kesin olduğunu aktararak, "Polis mevzuatı göre havaya birkaç el ateş atılması gerek. Ama burada direk kafasından ensesinden hedef alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Çetin Kaya’nın hiçbir soruşturması olmadığına dikkat çeken avukat, “Uzun zamandır tanırım. Kendisi sinema sektöründe çalışan çok beyefendi, nazik bir insandı. Dizi sektöründe çalışıyordu ve üst düzey görevi vardı ve aylık geliri de yüksekti. Ayrıca haberde gördüğümüz kadarıyla ‘uyuşturucu satıcısı, uyuşturucu müptelası. Biz ondan yaptık’ gibi bazı şeylerle haber yapıyorlar. Yani uyuşturucu kullanan bir insan da değil. Çetin uyuşturucu falan da kullanmıyordu, herkes buna kefil. Cenazesi çoluk çocuk, genç yaşlı, yüzlerce kişi tarafından kaldırıldı. Bildiğiniz sizin, benim başıma gelebilecek bir şey, ‘polisin dur ihtarına uyamadı’ diye silahla katletilen Çetin’in başına gelenler” dedi.

KATİL ZANLISI POLİS TUTUKLANDI

Avukatın verdiği bilgiye göre Çetin Kaya'nın ölümüne neden olan bir polis tutuklandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Keçiören'de semt pazarında konuştuğumuz yurttaşlar: Artık bu düzeni istemiyoruz!

SONRAKİ HABER

TİS imzalanan Gamak'ta işçi tepkili: İrademiz bir kez daha yok sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...